Sunday, December 11, 2011

Tingok Gerhana Bulan


Tumblr_lvzqi76gsf1qcprxro1_500_large
Eyes
Wahhh!! tadi kan tadi kan..atin x tau ape2 pun ..x tau pun yg malam ni ade gerhana bulan kkk..mmg atin x tau pun..Atin tau pun mase abah atin balik dari masjid , tibe2 je abah atin ckp ' Jom la tingok gerhana bulan , dah nk pukul 10:00PM ni '..Atin pun terkejut la , sbb x tak tau langsong pun bilenye gerhana bulan *biase la x tingok kelender ..Atin mule buat bekde je , pasal mama atin pun malas nk klua sbb ttengah tingok MASTER CHEF die la..Atin pun tingok gk hehe...Tapi time 2 belum lagi kul 10 tepat..Tibe - tibe je abah atin paggil atin dengan mama , pasal suruh join nk tingok bulan...

So! Mama ngan atin pun klua lah tingok , tapi time tu masih tinggal 15 minit nk kul 10...Mama pun dh malas nk dok luar pasal kat laur sejuk hehe..mama kembali tingok tv cite MasterChef die 2...Atin x , atin malas nk tgk cite 2..So atin ngn abah dok luar tengah memandang bulan dari jauh kkk ^_^...Mase atin dengan abah pandang bulan 2..Tibe2 - tibe abah cite la pasal macam mane hari kiamat berlaku..abah ckp la mcm ni 

ABAH : Adik tau ke bile hari kiamat berlaku?maksut abah mcm mane kiamat bole akan berlaku?

ATIN : Tak! adik cume tau kiamat kecil je

ABAH : Kalau adik nak tau , tanda - tanda kiamat akan berlaku ni , bile malam sepanjang hari dalam 40 hari xde siang langsong , dan matahari sepanjang hari dalam 40 hari tiada malam , dan selepas tu semue manusia mati..

ATIN : Oh! macam tu ke abah? baru adik tau ...

Lepas je cite pasal kiamat , abah ada ckp lagi .Ni sambuangan perbualan tadi tau...

 ABAH : ni mesti seluruh dunia tengah tingok gerhana bulan

ATIN : mesti la bah , dorang mesti tengah tgk gerhana bulan 

ABAH : Eh ! Tapi ade jugak x tingok gerhana bulan setiap taun 

ATIN : ah? ape maksut nye bah?

ABAH : Ala , dalam manusia , semue nk sgt tingok gerhana bulan , tapi ade manusia yang x penah nk tau atau  x tau gerhana bulan. Bialah dorang x nk tahu , nanti bile kiamat berlaku , baru la dorang tau bertapa besarnye kuasa Tuhan.

Lepas je bual2 , atin dengar orang tengah solat sunat 2 rakaat , kat masjid .Tibe2 mase dorang abis solat tu , gerhana bulan dah hilang . WOW! memang amazing kuasa Tuhan ni kan2...Lepas dh tingok atin angn abah masok balik dalam umah..Mama pun ckp ' haa?? dah tingok gerhana bulan? ' abh jwp 'Ah?? dah tingok dah '... Haha 


No comments: