Monday, October 31, 2011

Buat kacau kat kelas?

Tumblr_lsf448lcy21qc1w46o1_500_large
Assalamualaikum and Anneonghaseyo...
tadi kat sekolah Atin gementar la nk start paper hihi..
pagi2 lagi dh kne berhimpun then masok kelas balik cuz nk sambng study..
tibe tibe~ ad mahkluk masok dalam kelas ketika kami tengah study..
OMG siape makhluk yg masok 2???

*

*
Kitty01_large
ni la makhluk 2.. hihi mian2*ayat x senonoh
rupenye kucing...
die masok x ketuk pintu kelas lok 2 
smpaikan kwn atin terjerit sbb elegik*ehh betul ke ejaan ni? 
haha mule2 igtkan ape tadi..yela tibe2 je ad jerit2 ni..rupenye kucing masok kelas haha..
memangnye kucing 2 nk belajar sekali ke??
hmmm dah la dok kelas lame lak 2..
masok kelas bukan buat ape pun kucing 2..
die asik menggaru-garu badan die haha
tah ape2 kan huhu..
tgk la 2 buat muke kesian pulak hahah

ingat bile nk start paper..die x keluar lagi 2
ish2 asik dgn kurap die je hahah..
klo ikutkan 1 jam die menggaru badan die..
smpai x sedar kiorang dh mule paper..
haha..

SeKoLaH ~_~

20110809_northface_bigbang_0-460x573_large
Assalamuaikum and Annyeonghaseyo..
ahhh ni yg atin rimas ni...
rimas nk g skolh huhu..
besok dh start sekolah balik..
elok-elok cuti seminggu tut2 dh dekat nk sekolah..
mcm jadi makin *cerewet pulak atin ni
 ahhh da la..besok kne smbung paper PERDAGANGAN
atin x sedia so?? tido je ;a huhu..
mian2
Bye~
Tumblr_lsr2ywryco1qa0mhwo1_500_large

Sunday, October 30, 2011

Tag Tag Tag Again :D

Tumblr_lrbeidcbe61qcy16lo1_500_large
Assalamualaikum and Annyeonghaseyo..
ahhh Atin dapat lagi Tag ..orang sama ^^
oleh Mashi.c
hihi mmg best la main Tag tag ni huhu..
lagi bagus idak?kan hihi..
boleh hilang rase boring kite lol..


1. What's is your message tone ?
  ~ Pluempp*yg Gil Ra Im bunyi msg 2 hihi*

2. Super Junior , SHINee or SNSD ? 
 ~ SNSD

3. Love chocolate ?
  ~Yes suke sebab sedap hihi

4. Favourite subject in your class ?
  ~ Seni tp klas x ambik pilihan 2..so atin ambik BM la hihi

5. What object in your class you love ? 
   ~ ahh kapor..*sbb bole baling2 kat orang yg buat atin* hihi

6. Character of your friend you fell uncomfortable means doesn't like much ?
   ~ kat sekolah lame ,kawan2 suke ejek atin*tp bukn hina*just main2 dorag je huhu

7. What is your hobby ? 
  ~ dengar lagu KPOP and suke on9 internet

8. When you when out you , what type of cloth do you like to wear ?
  ~ kadang pakai baju KPOPER *nk tgk baju 2?? ad kat FB

9. What is your handphone wallpaper ?
  ~ Seungri > BIG BANG

10. Describe your best friend character . 
   ~  understand my feelings



ahhh bile penat jwp ni rase lapar pulak hihi...
k ahh bye..tp sebelum 2 dgr la lagu blog atin ni hih


Tumblr_lra4rl3xdd1r09x4io1_500_large

Baki Dengan siapa tu??

Korean Music Wave September 25, 2011

sorry la mmg dh lame 
tapi atin still Jelouse tgk Baki ambik gmbar dgn GDTOPRI
hahah...wahhh Atin mmg dh lame sgt x on TV8 malam..
dulu selalu tidur lmbat gare2 nk tgk hihi..
But kali ni mmg jealous GILE
BAki dengan siape?? klo bukan dgn GDTOPRI
 ahh tingok la bwh  puas2 ni la Baki letak kat pic Profile die 
*Baki minat Fan VI ke??*
YOU TOOK A PIC WITH THE BIGBANG THE BIGBANG. well GTOPRI but still, OMG !


yg ATAS 2 belum abis lg ad lagi Baki ambik gmbar ngn dorag hhuh

ehh spe 2?? siap piace lg 2 huhu
eh? ad PJM la hihi

Apasal Selalu Tidur lambat??

Tumblr_ltu43birht1qauiflo1_500_large
Kehidupan sebagai student memang tak dapat lari dari masalah tidur lambat, sama ada disebabkan oleh faktor kesihatan (insomnia) ataupun sebagai hobi. Selain dari itu, masalah tidur lambat juga adalah disebabkan oleh himpitan kerja yang tak setel-setel, sebulan supervisor mintak proposal tapi sehari sebelum hantar baru teringat, study untuk final exam, buat discussion, hafal rumus, hafal kamus, tengok movie tengok drama Korea, dan ade juga yang menikmati malam bulan mengambang sambil dihiasi bintang-bintang berkelipan. 


Tapi, u all tahu tak bahawa tidur lambat tu mendatangkan kesan negatif pada tubuh badan kita. Antara akibat kekurangan tidur malam ialah:
i. Sume bende jadi macam rumit. Nak dimudahkan bahase, kepale jadi serabut. Kebanyakan bende yang kita study atau ingat hasil study lewat malam adalah short term memory.

ii. Peningkatan berat badan. Kajian menunjukkan bahawa mereka-mereka yang tidur kurang dari enam jam dalam sehari cenderung untuk mengalami obesiti berbanding mereka yang tidur tujuh hingga sembilan jam sehari.

iii. Masalah tidur yang serius boleh menyebabkan masalah kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, stroke dan obesiti.

iv. Penyebab depression. Kurangnya tidur akan menyebabkan stress, kawalan emosi yang kurang baik, dan keletihan mental.

Selain dari yang telah atin tulis di atas, banyak lagi keburukan yang disebabkan oleh masalah kekurangan tidur yang tak sempat Atin tulis. Kenape? Sebab Atin pun da ngantuk, atin nak tido!...zzzz hihi
Tumblr_lt8qtgmo6q1qjteh1o1_500_large

Saturday, October 29, 2011

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA



  • LIKE PAGE ASKAR PINK dan BLOG AMALINA LAND.                                                                             - AMALINA LAND just click button LIKE di atas widget follower.
  • Warganegara Malaysia.
  • Tidak kira jantina, tapi hanya LELAKI dan PEREMPUAN.
  • Letak tajuk contest : CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA.
  • Tag sekurang-kurang 2 orang, tapi lagi ramai lagi bagus. Pastikan mereka tahu mereka di-tag :)
  • Lepas dah buat semua tu, publish entry berkenaan dan letakkan link contest tu di ruangan komen. Kalau dari blog AMALINA LAND, letak link contest di blog AMALINA LAND. Kalau dari ASKAR PINK, letak link contest di ASKAR PINK.
  • Contest akan terbatal sekiranya kurang 20 penyertaan.



Atin Tag:
http://isozaki-narumi.blogspot.com/

http://susennanapunyacerita.blogspot.com/

    Friday, October 28, 2011

    New Group ??? Boy



    Assalamualaikum and Annyeonghaseyo
    hihi tadi Atin singgah jab rumah unnie Atiqah
    ad ternmpak video??waahh ad group baru beb..
    huhu sorry la baru perasan sbb dh lame x singgh AllKpop
    2 la pasal jadi keliru dlm semue hal hihi
    nk kenal dorang??MYNAME tp kne la tgk MV dorg JOM2 ^^


    hnsem ke??? ahh x yah la gatal2
    dgr lagu je dh cukup huh
    bw JOm la klo korang berkenan 
    nk tgk dorg?? Jom tingok biodata dorang
    MYNAME click SINI and LIKE la 

    Tag Tag Tag ^_^

    Assalamualaikum and annyeaonghaseyo 
    sihat ke chingu2 semuanye?? hihi...
    ahhhh *menguap cuz baru bangun ..ari ni lmbat bangus pepasal?
    ni semue sbb mlm semlm asik kacau log org la ni adoiiyaii hihi :D

    ok la...ni ad cerite ke lg ni??
    ehh xde pun~ ni pulak ad pesanan Tag??
    ahh ad lagi Tag?? wahhh suke suke nye ATin hihi..
    ni dh kali ke berape??ahh kali ke-4*baru skit nk lagi hihi
    mcm biasa kena tag lg, yg ni di tag oleh masyi.s  
    Thnkx 4 Tag ye hhi^^

    Tapi kali ni lebih mencabar buat atin..
    sbb soalan die sukar didapati..cewaahhh hihi*gurau je
    OK la pe lagi?? jom la tgk BAWAH
      
    *

    *

    *

    *



    1. What's your real name
       - Nur Fatin bt Mohd Halid

    2. What's place do you feel like to again and again?
       - My bed room and my house~hahah

    3. If you a kpop addicted , what's is your top 3 favourite songs ?
       - Big Bang --> 거짓말(Lie)
                         --> 하루하루(Haru Haru
       - SeungRi   --> 어쩌라고 (What Can I Do)

    4.Who's your bias ? *if your a kpop addicted
      - SeungRi is my bias Tory

    5. Favourite drama of your life ?
      - My Girl
      - My Girlfriend is Gomiho
      - U are Beautiful
      - Dalja's Spring
      
    6. Favourite moments in your life ?
       - time main bowling kat Perak..terbaling bowling kat belakang hihi^_^ *nasib baik x kne sape2..kene malu ad  lah hihi 

    7. Who's you love most of your life ?
       - ofcuz la my Family ^^

    9. Favourite mom's cooked ?
       - Daging Masak Merah 

    10. Facebook or Twitter ?
        - Facebook


    mmg susah kan kali ni punye Tag hihi....macam mn??? bole x jawapan yg atin bagi ni?? ad yg kurang?? atau ad lag yg nk ditambah?? ahh cukup2 la..nnti klo ad org Tag lagi i try masokkan la byk2 k hihi


    peace 

    TAGGED TAGGED ^^ No 3

    *ahh nk tido..ad orang ni gerakkan pulak tido ni






    Annyeonghaseyoo hihi...
    ahh baru je nk off ..tingok2 Atin dpat panggilan?? 
    haha bukan la  just chat..belek2 balik..ad chingu ni bg TAG

    yey sukenye..cuz ni kali ke-3 dapat TAG..
    kali ni dari Athirah  ohh YEAH hihi

    Jom~ Atin nk share skit jawapn atin hihi...
    *
    *
    *
    *


    1. aussie or south korea?
       -south korea

    2. do you like lady gaga and justin bieber?
       -who lady gaga and?? justin bieber?? i just know Kpop hihi
       (maaf jwp yg melampau hihi)

    3. are you a kpopper? 
       - YES~

    4. shopping or sleeping?
       -sleeping

    5. studying or 'facebook'ing?
       -studying..nite is facebooking ^^

    6. rabbit or cat?
       -Cat

    7. single or taken?by?
       -Single 100%
     
    8. blue or black?
       -Blue

    9. SONY or Apple?
       -Apple

    10.who is your first love?
       - my BIG BANG^^ is SeungRi

    11.your friends or your gf/bf?choose one!
       - ahhh~friends

      ahhh selesai jugak jawapn nk bg ni hihi..bw sory ye buat sp2 yg x suke jwpm Atin..cuz ad sedikit jwpn yg korang x berape suke ayat 2..hui :p

     



    ahhh ok la...dh tepat2 pukul 2:AM ni x tido2 .. k la bye







    Thursday, October 27, 2011

    Bile Waktu Sesuai untuk Update belog??

    (teringin ke nk *JAM dinding SHINee* ni?? haha bole je..Atin order kan ekk?? cehh gurau je..order la kat kpop Shop k^^)

    Wah ini menjadi satu lagi persoalan kepada semua. Lebih -lebih lagi orang-orang yang bukan menulis blog. Sesekali mesti mereka terfikir bila lah masanya penulis-penulis blog ini mengupdate blog? Macam manalah blogger semua mengarang ayat untuk menghasil sesuatu entri?
    hihi pic atas ni xde mengene dgn cerite yg atin nk smpaikan huhu..JOm tgk cerite atin kat byh ni
    *

    *

    *


    *


    *


    *
    Macam-macam soalan yang bermain di fikiran mereka semua. Usah risau atau gundah gulana. Atin  akan memberitahu jawapannya. Jika ada yang bertanyakan soalan diatas jawapan nya hanya satu. Setiap masa atau bila-bila masa sahaja seorang blogger itu boleh mengupdate blog. Ia tidak tertakluk pada mana-mana syarat yang khusus.
    Semua blogger-blogger kental berkeupayaan mengupdate blog pada bila-bila masa. Cuma mereka ada jadual atau masa mereka sendiri. Ada yang memilih sebelah malam, ada yang memilih selepas subuh, ada yang memilih sebelah pagi, ada juga petang malah ada juga setiap satu jam. Haa? Kenapa tak percaya?
    Bagi Atin, proses mengupdate blog lebih sesuai di pilih pada waktu malam. Bukan apa, aku penulis blog sambilan buat masa ini. Masa yang terluang adalah sebelah malam. Kadang-kadang ada juga sebelah pagi. Tetapi tengok keadaan. Kiranya 80% dari kesemua entri Atin di tulis pada waktu malam.
    Bukan setakat ada masa pada waktu malam sahaja, malah aku memilih sebelah malam sebab ianya lebih tenang dan lebih sunyi. Insyallah. Atin tak pernah pulak jumpa orang boleh berkarya di suasana bingit. Tapi tak tau laa kalau ada orang yang boleh buat macam tu kan. Sememangnya dia hebat.
    Sebenarnya, setiap blogger ada masa-masa tersendiri untuk mengupdate blog. Sama ada mematuhi disiplin diri sendiri untuk mengupdate blog, mengelakkan blog bersarang begitu lama ataupun mengejar waktu-waktu puncak untuk menarik perhatian pengunjung. Itu terpulanglah pada diri blogger masing-masing. Yang pentingnya, blog itu tidak mati dan terus menerima pengunjung kan.

    Jadi kawan-kawan semua macam mana? Bilakah waktu yang sesuai bagi anda untuk mengupdate blog?

    ok la nk tidor daa.Bye ^^

    Wednesday, October 26, 2011

    korg3!!!







    korang , korang , korang !
    nak tahu tak kenapa Atin sayang sangat kat korang ?
    mesti lah nak kan . siapalah yang tak eh ?
    hmmmm .
    atin sayang korang semua ,
    sebab korang lah terbaikk untuk atin .
    atin bertuah sangat ,
    sebab dapat kawan macam korang semua .
    korang ,
    bila suatu hari ,
    kita semua terpisah ,
    korang akan cari tak kawan - kawan baik korang ?
    mestilah cari kan ?
    kalau korang berjaya jumpa dengan kawan - kawan korang ,
    mesti happy kan ? =D
    siapa yg tk happy en .
    kalau siapa yg tak happy uh , boleh blah la dari hidup aku ! *marah ni* XP
    okay , tiba - tiba kan .
    kawan yg korang sayang selama ni ♥ ,
    terlibat pula dengan kemalangan .
    mesti korang sedih kan ? ='(

    CUKUP KAT SINI LA AKU TULIS . NANTI TAK PASAL-PASAL KORANG NANGIS KOT .
    AKU HARAPKAN , NANTI KITA DAH BESAR . KITA STILL FOREVER KAY ? 

    AKU SAYANG KORANG SANGAT - SANGAT fullstop ! *muahhhh :* ♥ *