Saturday, January 28, 2012

Tips untuk menghiburkan hati sendiri : )

Tumblr_lye1lxgpiz1qlq8bco1_500_large



HIHI Atin bosan , kebetulan Atin nk bagi tip kat korang sume . pasal tips ni pun mcm same ngn idup atin sendiri . dh name tip ni hiburkan hati sendiri an? huhu ^_< ape tah lagi ngn tajuknye an hahahaha..  Pe2 pun jom ah bace skit tip yg atin nk bagi ni .


1)   Jangan dengar lagu - lagu yang meyedihkan . Contoh nye? ah lagu love rain la kkk >_< ..dgr tajuk pun dh tau sedih an , walopun lagu 2 byk maknenye >_< . Bw memang xde lagu lain ke nak dengar ? . Kan kat UTube berlambak lagu ada . korang je yg malas nak dengar , ye dak? >_<


Antara yang TERBAIK ^_<

 2)     Tengok la video - video yang lawak , yang boleh menggelikan hati korang . Cari kat mane? LOL kan berlambak kat UTube 2 , adoiyai . Kalao dh malas sangat tu  xpe ah , biar Atin share kat korang ye , korang layan la sampai bile >_<



HIHI  jangan tengok lah >_< malu deh
Tapi terpaksa lah bagi korang free tengok
hahaha XD



3)    Keluar bersenang - senang dengan kawan - kawan . Eh bukan bebas kuar pegi clubbing cek oii . Maksut Atin di sini , korang pegi lah main boiling ke , tengok wayang ke , jalan - jalan ngn kawan korang ke an. Takkan korang xde kawan kot? Alo looo sian nye.  Xpe kalau xde meh kawan angan Atin :D


4)    Makan makanan kegemaran korang . Ala macam secret recipe ke , Roti kembang ke >_< , nasi masak dengan pasta ke HIHI , megarut pulak Atin ni XD . Jangan cuba nak buat resepi Atin ni sudaahhh . Itu x berkesan ye . Makan banyak - banyak dan menikmatilah makanan korang punye tu ye . At least boleh lupa bende yang membuatkan korang sedih tu .


5)   Sibuk - sibukkan lah diri korang tu dengan aktiviti - aktiviti bersama keluarga . Macam tolong mak kat dapur ke , tolong bersehkan rumah ke , siram bunga kat luar tu ke , basuh kereta ayah ke , potong rumput yang panjang - panjang ke an? . Ah kan banyak tu kene buat , belum tambah lagi pegi cat rumah jiran sekali hihi XD . 


6)    Pergi lah shopping . Is Shopping Time >_< .. Sorry terlebih over pulak Atin ni hihi ... Ahh kalau agak - agak poket kosong tu , buat lah loan dengan family korang :) . Kalau family hampa tak kasi , jangan risau , Atin bagi tip . Tipnye korang try ah bodek - bodek sikit ^^ . Contoh yang selalu Atin punye cousin buat dan berjaya , " Ohh mama yang cantik lagi menawan , boleh tak kite mintak duit sikit , kite punye kereta rosak la . Oh Terima Kasih : ) . Mama lah yang paling baik dan cantik dalam dunia dan akhirat . Semoga mama diberkati Allah S.W.T dan dimurahkan rezeki. Aminnnn! " * see? ni la tip Atin punye cousin buat kat mama dia . Sampaikan die kate x penah gagal ! huhuhuuhuhu


7)   Ulang balik semula tip 1 sampai lah ke tip ke 6 . Insyaallah korang boleh menghiburkan hati korang tuh . Jangan sedih - sedih . Banyak lagi benda yang korang boleh buat untuk sorokkan kesedihan itu walaupun  cume lime saat XD

So , Good Luck ^_<

Bye 


No comments: