Tuesday, February 28, 2012

Billy Player Stlye Tumblr



Tumblr_l7kyl4hzng1qzfxr5o1_500_large

huhu , ade budak facebook Atin ni , die singgah blog Atin tadi . Mase die die tgh selongkah blog Atin jab , die tanye Atin " eh? tadi aq g blog ko tibe2 ade keluar lagu ? mane datangnye lagu tu ? " //haha tu la pasal , Atin pun ckp la yg bende tu ade kat blog cume bende tu sgt kecik dan comel2  >_< . Yela , kan blog lain ade yang gune utube an? then yg mp3 punye ari tu atin gune lagi comel kan ? And now ? yang ni memang lagi comel , sampaikan blogwalking ade yg tak perasan sebab bendenye kecik >_< . 



Sekarang , nampak an,  kecik an ? huhu

So ~ alang - alang yang nak tu meh la Atin ajar korang . Bw ni lagi special . Nak tau kenapa special ? tengok dulu caranya . Jom ^^

Bw , Atin galakkan korang Sign Up . Pasal kalau korang punye mp3 nak tukar ke ape , nanti senang . Tak payah nak susahkan korang upload balik , kan buang mase je an ? huhu



1. Sign Up kat website INI > Click Upload Files > Cari mana2 lagu yg nak di upload > Open 

Click tumbesaran



2.  Dah abis upload , nanti keluar macam bawah ni , korang Copy code nye

 
Click tumbesaran



3. Pergi ke website INI pula > Paste code > Outo Play > Generate Code

Click tumbesaran 



4.  Copy Generate Code > Open Blog > Dashboard > Paste Code 

Click tumbesaran

Done

P/s : Kalau korang nak banyak lagu , korang upload la lagu lagi dan masukkan ikut cara tadi . Paling banyak pun sampai 5 lagu je >_<




credit by : nana

7 comments:

Anonymous said...

bagi link background lagu..best :)

shafiqah rozi said...

bestnyeee..saya buat dah jadi laa tq :)

Nur Umiera said...

Thanks Atin , buat tuto ni . Sangat membantu saye . :D

Atin Tory said...

@Nur Umiera : sama-sama :D

Abyika said...

terima kasih ! :)

nur amira said...

atin nak paste kat mane ye?

Atin Tory said...

@nur amira : bahagian sideber