Monday, February 6, 2012

Kesian Abang ku !

Tumblr_lyqciunwap1r2eevbo1_500_large
Wah , cuti sekolah , kali ni banyak cikgu bagi keje >_< . padahal ari isnin dgn selase je cuti . Tapi keje mase cuti pulak yang die bagi banyak . Dah la ari rabu pulak nak kene check nye --' adoiyai ..Tapi xpe la kite buat jugak la , pasal kite jarang la kelua jalan - jalan bile cuti sekolah , so ade waktu la kne siap kan . Besok kene buat BI pulak , kene cari 5 karangan >_< . Mak uiii . Hmmm nasib lah .





Oh ya , Atin lupe nak cakap , Atin nak ucap salam maulidur Rasul buat umat islam . Kalau macam tu marilah kita berselawat keatas Nabi Muahammad S.A.W
 Ah! sape pegi tadi sambut maulud tadi? Ade yang pegi ade yang x pegi . Atin x pegi pasal masjid 2 kan luas , so ramai datang an . Atin x datang , bukan saje - saje x nak datang ye . Cume atin x biase la ramai - ramai orang ni . Sapa yang pegi tu Alhamdulillah la ye .

Ah ! lupe pulak tajuk Atin kali ni ye >_< x perasan pulka , biase la dah tajuk lain , entry nye lain an hihi . OK tadi mase Atin tidur , tapi buat - buat tidur , sebnarnye dh bangun cume malas nak keluar dari bilik je >_< . yela kite tidur sedap - sedap , abah pulak bunyikan mesen rumput , mane daknye , semalam x abis - abis lagi mesen nye , so pagi tadi sambung la balik . Sampai terbangun awal pulak atin ni . 

Tak sampai bape minit , tipun abah bunyi , maknenye ade orang calling LOL >_< .. Ah time tu lege la , pasai dh x bising da bunyi mesen runput tu HIHI . Tapi cadangnye nak sambung tidur balik , tibe - tibe dengar pulak perbualan abah dgn tipun tu . Eh?? abang aku dari PD tipun upenye . Jadi x sempat nak pejam , atin dgr la satu part ni , Abang atin punye barang abis hilang ?? OMG , banyak pulak tu barang yang baru je beli mase die balik krismas ari tu , dah ilang kat Kem tentera tu .. Astaga~ sian pulak aq tengok >_< . Yela barang yang ilang tu antaranye duit belanja RM60 abis dikebasnye dek jurulatihnye . Entah sape la juru latih tu  --' . Memang egeng lah , bukan tu je duit syiling oun die curi gak , eh bukan tu je , jam biase yang murah tu pun die songlap nye jugak ? --' eissss , memang dah lebih ni , kasut yang baru beli pun orang tu ambik . Memang Atin geram sangat . Kalau lah kuat iman , Atin nak je doa kan orang tu hidup susah . Bia tahu orang lain yang menderita , kang pulak kite sumpah die masuk azab nanti kang . 

Memang sedih la . Sampaikan Abang Atin nak pegi beli makanan die pun susah , yela duit semue orang tu ambik , abang atin langsung tak dapat beli makanan . Tapi nasib baik lah kawan die bawah handpon senyap - senyap , bagi abang atin pinjam , nak call abah atin . Kalau tak , memang rindu- rindu lah abah atin jawapnye . Ah insyaallah la lagi 2 bulan lagi die dah abis trening tentera . Then Atin nak jugak suruh die belanja family makan Pizza >_< hihihi . Harap - harap lah die ok kat sane walaupun semua barang orang tu kebasnye . die abang atin masih lagi boleh idup . Tak pe tak pe lagi bepe bulan , kalau dh keluar , abang buat la aduan pasal kes mencuri ni ye >_< ...

No comments: