Saturday, February 11, 2012

Lupakan Seseorang !

Pony_ulzzang_499680_large
Korang perhati je tajuk Entry Atin kali ni ye? . HAHA  mungkin korang anggap yang Atin ni macam baru lepas putus cintan kot? atau Atin ni macam nak lupekan orang misteri tu ye >_< HAHA . Memang jangkaan korang sume tak tepat ok , sebab semua tu memang tak benar langsung . OK la kalau korang nak tau sangat pasal ape Atin taruk tajuk ni , meh bukak sound sikit >_<

Sebenarnye , Atin punye tajuk entry ni sebab ada permintaan kawan Atin yang dok kat KL tu . Die suruh Atin post entry ni macam mana untuk dia lupekan sesorang . Ah ! Atin ni pun bukannye hebat sangat pun an HUHU . Tapi ape yang boleh Atin kongsikan , Atin cube2 la ye dak ? HIHI . Atin nak gak yang terbaik dalam pendapat ni . Atin nak bagi straight to tne point je senang tentang cara - cara nak lupekan seseorang tak payah nak pening - pening kepala baca panjang kan . 

+

+

+

+

+


1.     Jika korang putus cinta ataupun yang seangkatan denganye sememangnye korang akan sedih . Tu cume perkara biasa je . Yang tak jadi perkara normalnya bila korang buat - buat tak sedih kononnya nak tunjuk korang kuat untuk lupakan seseorang tu . Kalau korang sedih nak lupekan seseorang yang dicintai tu , keluarkan ayat tu dengan sepenuh hati . Tak pun menangis lah sepuas hati korang , lama kelamaan korang akan rasa lega sikit lepas beberapa hari . Bila korang dah biasa sedih lama kelamaan korang akan biarkan die pergi dan dah boleh lupakan die . 




p/s : susah nak menangis ? tengok la cerita - cerita sedih ^_< ataupun dengar lagu - lagu cinta ke an ^_^ hehe



2.     Kadang - kadang bila korang duduk sorang - sorang korang akan selalu terbayang - bayangkan seseorang yang korang sukekan tu //sory atin x penah terpikir pulak --'  . Jadi makin susahlah korang nak lupekan seseorang tu . Habis tu apa nak buat ek ? senang je , korang pergi cari kawan dan jangan biarkan korang duduk keseorangan . Bila dengan kawan ni banyak benda yang korang boleh buat macam contoh , borak - borak ke , main batu seremban ke , pergi jalan - jalan ke an . Percayalah bila korang dengan kawan , korang akan selalu gembira dan lama kelamaan korang akan dapat lupakan seseorang tu .




p/s : carilah kawan yang boleh buat korang happy macam Atin ni ke //haha perasan --'



3.     Sentiasa sebukkan diri korang dengan apa - apa aktiviti . Bila diri korang selalu sebuk , maka fikiran korang pun akan menjadi sebuk jugak . Korang buatlah sesuatu aktiviti yang korang suka lakukan  . Bile fikiran korang sedang sebuk maka secara automatiknye korang tak de masa nak berfikir tentang ' seseorang ' yang cuba nak lupakan dia ! . Otak tengah buzy jadi korang tak da masa nak fikirkan seseorang tu . 




p/s : sebukkan diri korang dengan aktiviti yang banyak mendapat pahala macam berzikir lah



4.     Korang kena elakkan ataupun jangan terus berhubung dengan ' seseorang ' yang korang mahu lupakan tu . Kalau korang masih dok terhengeh - hengeh call dia lagi , sampai bila - bila pun korang tak kan dapat lupakan dia //kan bodohnye tu . Kalau boleh jangan ada faktor apa pun lagi yang boleh menyebabkan korang berhubung dengan dia , ala macam contohnya ym ke , facebook ke , pe2 lagi lah . Bukan nak putuskan hubungan silaturrahim tapi cuma sekada nak korang dapat lupakan seseorang tu bila tak berhubung dengan dia lagi . 




p/s : berhubunglah dengan sapa - sapa je supaya korang boleh alihkan perhatian korang . Tak pun berhubung je dengan Atin kat facebook senang //add kalau nak 



5.    Terima jelah yang korang perlu lupakan seseorang tu  dengan hati yang terbuka //ceewaaah ^_< . Berhenti jelah macam perkara seperti berangan ke , bermimpi ke an . Hakikatnya yang korang mesti lupakan dia walau apa sekalipun . 




Abis ! ha ! amacam ? boleh ikut tak tips ni ? . Insyaallah korang boleh .. AJA AJA HWAITHING ^_<

No comments: