Wednesday, March 28, 2012

Cara Nak Tahu Orang Curi Gambar Kita ?

Tumblr_m1hjn2jr5j1qijksmo1_500_large 


sebelum atin nak mule , terima kasih yaya sebab bagi tip tu . Atin dah tengok dah . memang bagus tip die . So bagi vip , atin pun nak ajar korang pulak ye >_<



Baca situasi bawah ni :
    ''Ehh siapa curi gambar fanfic atin?? eishhh orang elok - elok edit photo Big Bang , tibe2 pulak ade orang senang lenang nak curi >_<''  . Sebenarnye memang bende ni berlaku , lagi2 kat facebook . atin kadang - kadang nampak photo Big Bang atin edit sendiri an , tp bile tengok photo profile orang tu ade gamabr BigBang same macam atin edit . Tapi die kate dia yang jumpa lah , edit sendiri lah , kawan tag lah .. ehhh memang suka sangat menipu . Dah la ambik orang punye tapi tak nak mengaku . Nasib baik lah atin ade blog , senang taruk kredit kat situ . Biar jelas barang tu kepunyaan kita kan ? huhu . 



      So~ dalam situasi pun korang dah tahu kan ape makna semua ni an ? jadi atin pun nak ajar lah korang macam mana nak tahu photo tu dicuri atau tak oleh mahkluk facebook/ blog . Bak kata Daya lah " Biasanya orang HOT yang selalu gambarnya di curi betul ? tahu korang hot " //haha betul kata daya tu

           

Cara Nak Tahu Gambar Kita Dicuri Atau Tidak


    Pergi ke webside >> SINI

    Pilih salah satu untuk masukkan gambar di antara ' Upload you image ' atau  ' Enter image address '       
 
    Then click > SEARCH
  

gambar contoh 


click tumbesaran




  Hasihnya ? nanti korang jumpa lah berapa ramai makhluk yang curi gambar korang tu . >_< 




   p/s : senangkan ? . kalau ada apa - apa pertanyaan ask / comment atin k . Atin sedia membantu orang bermasalah tak faham ke an ? bagi je tau . 


credit by : Daya 

5 comments:

nur fatin farahain said...

tq tuk info ni..umr bpe??

Siti Almeida Maryam said...

Thanks kak... ^-^

zeera lily said...

thank u for the info... =)

Ieyra Ghani said...

waahh tqq for the info..nk repost with proper credit boleh?

AtiqahJaidin said...

Atin, unnie nak share tips ni boleh? nt unnie letak full credit :)