Wednesday, March 21, 2012

Rahsia DiSebalik Jenis Darah

Tumblr_lgu7l7t5sd1qgq505o1_500_large 
Eh korang tau tak sebenarnya darah - darah korang tu ada rahsia ? kalau atin,  pun tak percaya huhu .. dulu la tak percaya , tapi sekarang atin dah percaya . Kalau nak cakap malu lah >_< kalau korang nak tau dulu jugak lah atin ni memang tak tahu langsung jenis darah atin ni >_< . Darah B ke atau O huhu ... Bila tanya mak abah , diorang pun dah lupe --' . Adoi apelah . Bila dah tengok balik sijil beranak , atin ni darah O huhu .


Apakah jenis darah korang pulak? A? B? AB? O?

     Adakah korang percaya kalau atin katakan bahawa memang ada rahsia disebalik jenis darah korang? Tahukah korang banyak kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa jenis darah dapat memberikan gambaran tentang perangai dan sifat seseorang itu? Berikut ini atin kongsikan dengan korang RAHSIA yang terselindung disebalik jenis-jenis darah.JENIS DARAH O     Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri.
Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan.

     Sekiranya menginginkan sesuatu, anda akan berusaha untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun.

     Ada kalanya anda dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat.

     Selain itu anda juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri anda sendiri.

      Oleh yang demikian korang harus lebih bijak mengawal emosi diri korang agar tidak dikuasai dengan tekanan.

JENIS DARAH A      Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup anda. Anda gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan anda juga gemar melibatkan diri dengan berpersatuan.

      Anda bijak bergaul dengan individu di sekeliling dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan anda.

       Sikap sensitif, sabar, dan bertimbang rasa yang ada dalam diri anda itu melambangkan bahawa anda tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya anda agak degil dan terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat.

      Anda harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja anda itu, kesihatan diri pula yang terabai.

JENIS DARAH B       Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan anda. Anda lebih selesa dengan kesederhanaan.

      Dalam perhubungan pula anda adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, anda lebih gemar melaksanakannya dengan cara anda sendiri.

       Anda adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri anda untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu.

        Anda adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap anda yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri anda dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Anda harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.
JENIS DARAH AB     Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini.

     Anda juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekeliling anda berasa selesa untuk berdampingan dengan anda.

      Anda juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria.

      Namun ada satu perkara yang harus anda perbaiki dalam diri anda itu. Anda perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri anda sendiri.sumber dari pakar 

P/s ; Jadi, korang percaya? Terpulanglah pada korang untuk menilainya sendiri…

 

3 comments:

athirah said...

haha , sy darah O !

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Sy xthu darah apa -.- haha..

Atin Tory said...

@Lia Abdillah : haha jgn kate dear akak pun sama.. entak darah ape la akak ni huaaa XD