Wednesday, April 11, 2012

Cara Letak Lagu YouTube Dalam FACEBOOK SKIN


Tumblr_lzzvpmx3jj1rpy2j6o1_500_large

    Ok hari tu atin ade bagi cara nak guna FACEBOOK SKIN an ? ade yang belum try lagi ? tak pe , korang pergi lompat balik >> ENTRY SINI

   Ok~ sekarang atin nak ajar pulak cara nak masukkan lagu ambik dari You Tube masuk ke dalam Facebook Skin . Supaya kalau  masuk dalam facebook nanti korang xde la bosan sngatkan nanti ? ^^



     First , korang pergi home jumpa anak panah last sekali , korang click , nanti keluar Setting and select new skin an ? korang pilih Setting . Contoh kat bawah ni 





     Dah ? ok nanti ada 3 pilihan an ? Korang pilih Features au . jalan lupa click ye HEHE




    Dah click , korang jumpa tak , ada keluar banyak - banyak suruh kita tanda tu an ? korang tanda je semua , macam contoh bawah ni . lepas tu korang tengok sebelah bawah tu ada tulis change songs , korang click 




   keluarlah music search . korang nampak kat situ ada list , sebelah ada Search YouTube , korang click . 




   Nanti korang terus pergi ke youtube ye . Korang pilih lagu - lagu yang korang nak letak . Kalau dah rasa - rasa nak lagu tu , korang copy link YouTube kat atas sekali . contoh kat bawah ni 



 


   Next , korang pergi balik ke music search , korang paste , masukkan link dalam tu . contoh kat bawah ni 




  Done . kalau korang nak banyakkan lagu dalam facebook skin , korang click je Next>> or Select Song . jangan banyak sangat . 3 lagu pun dah cukup lah . 

Ohh ye . ada sedikit penambahan . kalau agak - agak korang bosan gak . jalan risau korang boleh hiaskan macam snow kat facebook skin . biar nampak menarik facebook skin korang tu ^_< . contoh atin bagi kat bawah ni . 

   Bw , korang pilih mana satu korang nak , dan tandakan . Agak - agak tamak sangat , ha korang tanda lah semuanya HEHE >_<

   Dah tak ada apa - apa dah ? semuanya OK ? last sekali korang click close untuk keluar .



4 comments:

Anonymous said...

tqvm..sgt2 bermanfaat...saya br tau FB blh buat skin..butanya IT dalam diri saya..heee

saya nk ty, bila kita leatk lagu, org lain yg view fb kita dpt tgk x skin fb & dapat dgr x lagu kita????camana nak buat bg org lain dgr???

tqvm atas perkongsian

Atin Tory said...

@Anonymous : thnkn you so much .. and good question .. but for real org yang hanya memakai skin shj yg bole view . so sorry

Anonymous said...

salam...owh mcm tuh hehee...

archy Nys said...

salam, atin, saya x dpt jumpe setting yg mcm atin tnjuk 2.. sbb kat fb saye ade

Advertising
Account Settings
Privacy Settings

Help

je.. mcm mne ye?