Monday, April 9, 2012

Dah Habis Latihan TENTERA ?

Tumblr_m27epo8huu1qijksmo1_500_large


    HAHA , mesti ramai tertanya - tanya , siapa yang masuk TENTERA ni ? Atin ke ? OMG >_< . masa bila pulak atin yang masuk TENTERA ni ? adoiyai , atin nak masuk tentera , dengan berkaca mata ? .. haha atin manalah boleh masuk tentera ni . Dah la atin ni rabun , nak pulak masuk tentera , orang sane pun tak kan pilih atin lah , banyak syrat - syaratnye kalau korang nak tahu . 

    Ni pasal abang atin lah , die baru je abis Tamat Latihan Kat PUSASDA tentera tu . Syukur lah sebab dia akhirnya telah pun tamat dan cita - cita nya telah pun tercapai >_<  So mak ayah atin pun bangga dengan anaknya , sebab sejak dulu lagi abang atin ni memang nak sangat jadi tentera . Dan tengok lah sekarang ? huhu . Atin je memang tak boleh nak masuk >_< . Ai korang nak suruh atin pun masuk ? ish3 , ni klo korang yang anak tentera ni mesti mak / ayah korang cerita dulu syarat2 klo nak jadi tentera . Terus teranglah , memang susah nak jadi tentera ni , ade orang kate "alahh setakat nak tenguk kelulusan PMR/SPM ni . kacang je" ehh? amboi3 , senang korang kate .meh atin bagi tau lah ye , mane lah tahu sapa2 yg rase terel sangat nak masuk tu kan? Bw , syarat nye . kesihatan kene betul2 sihat mcm contoh xde sakit ape2 jantung ke , rabut pun tak nak //yg ni lah sbb atin x bleh masuk --' .next; kene tinggi //atin x igt kene tingginye berapa . Ahh byk lagi lah atin x nak cite2 panjang lebar ye. 

    Ok bawah ni gambar - gambar sepanjang atin dengan keluarga kat Port Dickson . Check this out

tengok jalan ni ? warna merah kan >_< ni maknenye laluan masa buat TATO


tengah jalan2 jab kat sini , mak abah penat sangat jalan huhu


wow cantiknye pemandangan dari sini . rasa angin die peh~ segar hihi


ah , nk je terjun dalam kolam ni --' . tapi x sempat , pasal atin baru je sampai ,xkan nk mandi trus kot an ? huhu


oh lupe pulak nk ckp , ni kat Bayu Beach


mcm gayat ? haha tp atin x rase gayat sbb dh biase ms dok umah kat KL dlu


lepas tido jab , ptg tu mak abah ajak p sini 


abah ngn mama tgk tengok orang mancing kat sebelah sane tu >_<


ptg2 ni pemandangan mmg nmpak lagi cantik an >_<


mlm tido sini , sory blik atin bersepah hihi . ala ad den kesoh , pasal blik ni katel double kan ? tp yg tidonye atin sorang je >_< mak abah tido blik sebelah huhu . masuk je blik ni sejuk~nye >_<


mase tgh mlm pulak ktorg bli kek hari jadi abang atin . mmg tepat2 die abis rekrut dgn tarikh bfday die >_< sory ah x mampu nak bli kek cantik2 , buknnye makan sgt pun an huhu .


keesokkanya hari terakhir kat bayu beach , ambik kenangn jab huhu 


xkan mama abah je kut atin pun nk ambil gambar gak >_< //nmpk sgt bdn ku makin naik >_<



Tamat sampai sini je untuk holiday kami sekeluarga . Tapi belum berakhir lagi ye . 
 Now kami nak pergi jemput abang kat PUSASDA . dekat je x jauh pun jalan kaki pun dah sampai 

Peh~ beribu - ribu abang kakak masuk tentera . klo ikutkan sejuta lebih ni .


 
e'eh dorang pandang sini lah HIHI >_< . klo tgk mmg  x tau mane satu barisan pranita . semua gelap >_<


dah abis bembarisan , tunggu abang dtg 


Tadaa~ >_< muka abang atin dah black>_< .ha nmpak x ? hihih


haus dah ~ pnt sgt , baru hari tu die dpt makan masakan mak HIHI


7/4 hari jadi abang . mmg tepat2 die klu rekrut time ni huhu .


ni jiran lame . iwan and iwe >_< haha 


xde gaye langsung --'


ohyeah~ atin ambik gmbar bersame abg tentera kt >_< huhu


kenangan bersama keluarga >_<

No comments: