Thursday, May 17, 2012

Mimpiku akhirnya jadi Kenyataan - ♥ VIP

Tumblr_m3nuup5juo1qg2i3bo1_500_large

    Hei hei hei VIP , hari ni atin happy sangat .. ku pikir ini cume berita buruk .. tapi ini betul - betul berita baik buat VIP kat malaysia .. OMG BIG BANG buat consert kat Malaysia ♥ .. mane idaknye Big Bang 1st time buat kat Malaysia .. Ohh ade sesiapa yang x bace lagi metro ? Xpe xpe atin tulis balik ape yang terkandung dlm berita ni hihi .. 
*

*

*

*


 PENGARUH K-Pop yang melanda Malaysia kini bukanlah perkara biasa sebaliknya sudah menjadi fenomena besar hingga ada di antara kumpulan muzik popular dari Korea Selatan itu memiliki kelab peminat tersendiri. Begitulah juga dengan kumpulan K-Pop popular, Big Bang.

 Selepas berjaya mencipta nama di peringkat antarabangsa dengan pelbagai anugerah berprestij dimenangi, Big Bang cukup mendapat tempat di hati peminat mereka di negara ini. Justeru, kemunculan kumpulan muzik itu sememangnya ditunggu ramai terutama dengan kemunculan album mini kelima mereka, Alive pada Februari lalu. 

 Seiring dengan kemunculan album itu juga, Big Bang memulakan siri konsert jelajah mereka bermula di Stadium Gimnastik Olimpik, Seoul sebelum ke beberapa negara Asia, Amerika Utara, Amerika Syarikat dan Eropah. 
 Terkini, YG Entertainment, syarikat pengurusan Big Bang, mengumumkan bahawa band terbabit memilih Malaysia sebagai salah satu lokasi Asia Tenggara selepas Filipina.


 Jelas sekali berita gembira itu disambut baik peminat Big Bang, atau lebih dikenali sebagai VIP, di mana Pengasas Big Bang 1st Malaysia, Migo Ho merancang mengadakan beberapa aktiviti menarik bagi menyambut ketibaan mereka.


 “Selepas beberapa spekulasi mengenai kehadiran Big Bang di Malaysia, akhirnya peminat di sini boleh menyaksikan sendiri persembahan mereka di Kuala Lumpur selepas YG mengumumkannya secara rasmi pada jam 5 petang, kelmarin (Selasa). 

 “Justeru, kami cuba merangka beberapa aktiviti antaranya Flashmob ketika ketibaan mereka kelak, serta kini giat mengumpul ucapan terima kasih peminat untuk diserahkan kepada YG dan Big Bang sebagai tanda penghormatan kerana memilih Malaysia,” katanya. 

 “Peminat tentunya tidak sabar untuk menantikan kehadiran konsert itu dan berjumpa dengan mereka. Big Bang sentiasa tampil dengan kejutan dan kami percaya konsert ini tidak terkecuali,” katanya. 

 Walaupun ada anggota kumpulan ini terpalit dengan kisah sensasi, namun sokongan peminat mereka tidak pernah pudar. Buktinya, ketua kumpulan Big Bang, G-Dragon pernah ditahan selepas dilaporkan terbabit dalam skandal ganja tahun lalu dan Daesung pula terlebih dulu berdepan saat getir apabila dituduh menyebabkan kematian seorang penunggang motosikal kala pulang selepas menjalani rakaman program televisyen di Yanghwa. 

 Berikutan dua insiden itu, Big Bang terpaksa menunda malah membatalkan beberapa siri jelajah konsert mini mereka di sekitar Asia Tenggara pada hujung tahun lalu. 

 Apapun, G-Dragon akhirnya dilepaskan tanpa tuduhan apabila didapati tidak bersalah sementara dakwaan ke atas Daesung juga digugurkan. Dua insiden itu nyata memberi tamparan hebat kepada tingkah pergerakan setiap ahli Big Bang dan hanya tiga daripada mereka yang datang ke Malaysia tahun lalu sempena menjayakan program Malam K-Pop 2011. 

 Bagi Kwon Jiyong (G-Dragon), Dong Youngbae (Taeyang), Choi Seunghyun (TOP), Kang Daesung (Daseung) dan Lee Seunghyun (Seungri), kehadiran album Alive menonjolkan kematangan mereka dari segi komposisi lirik dan lagu, selain dijadikan metafora kepada insiden yang berlaku sebelum ini. 

 Single pertama mereka, Blue, mencatat jumlah tontonan 1.5 juta pelayar Youtube selepas 24 jam ia dimuat turun, disusuli single Fantastic Baby dan Bad Boy.


Inilah buktinya >_< hehe

No comments: