Wednesday, May 23, 2012

Mr. Tutti !!!

Tumblr_m4ayjcuhuj1rwy4pro1_500_large

 hye vip , apa kabar ? hmmm maaf lah pada sapa - sapa yang singgah blog atin , tengok entry yang same je , x de entry baru ;v .. Now ? hehe atin kembali dengan entry yang baru >< . hmm sebenarnya banyak perkara yang menghalang atin nak buat entry ni . Atin kan sengah exam sengah tahun , biaselah den kan nk spm dah >< . tapi masih lagi main - main . Ehhh sekarang , alhamdulillah , akhirnya selama 3 minggu berturut - turut peksenye >< baru hari ni dah tamat . Dapat jugak atin rehat sikit badan ni hihi . selalu asik dok bilik bace apa yang patut . tp sekarang atin x nk pk dah pasal pekse lulus ke x . tu den punye sapal lah nye . //sory ayat kasar ke ? hihi .Xdelah atin kan sentiasa spotting , tapi kat blog je hihi .. 


Alamak panjang sangat ayat atas ni , sampai lupe pulak la tajuk sebenar atin ni , haha . tu lah , dah berapa minggu tak menaip , haa sekarang laju pulak menaip sampai ayat merapu dah muncul hihi . 


Kenapa atin tulis entry ' Mr Tutti ' , sebab atin memang takut , kalau ikutkan boleh terkejut sampai nak mati pun ada rasa gak huhu . Korang tau ke pencuci mulut bernama ' Tutti Frutti ' . Kalau sapa - sapa yang dah dengar tu bagus . Korang memang tau pasal nye . Atin nak cerita ni sebab atin baru first time rasa tutti ni . Ala sebab tempat atin baru bukak kedai tu . x sampai 6 minggu dah siap . Atin pun tengok macam sedap je . So cadang nak ajak kuage g singgah tutti tu la . 


Nampak sedap kan >< . yappp yappp korang rase berapa satu ni ? ohh lupe die pakai timbang hihi . Btw ni baru satu . sebab kan atin makan dengan kuage . so tiga orang lah .. .yummm yummm memang sedap , harga pun sedap huhu >< . yang atas ni atin punye . atin campur skit . bia boleh rase ni , ni , ni hihi .. klo mama atin pilih 2 jugak perasa mangga and ? lupe --' . abah atin ? haha die punye lain sikit , makanan asas sikit yang bayak makanan tmbahan .


Nampak an ? .. So korang rasa total tiga ni berapa ? Pikir - pikirkan lah . hmm klo nak sangat tau . atin paksa korang yang tak pernah makan tutti ni korang cubelah . Nanti korang akan terkejut bile nak ke kaunter nanti . hmmmmmm !! tak beh ahh rahsia kan . Tak pe atin jujur lah ye .. total semua ni adalah RM 44.50 . haaaaa !!! amacam , terkejut berok korang ek hihi .. //nmpk x harge ? hihi saje nk bagi x nmpak 

Kalau dengan harga macam ni . pegi shoping bli baju mahal pun x sampai macam ni harganya an ? So klo dah telan air tu . Jom lah rasa , bendenya sama je macam aiskrim tp besanya bile yang bahangian perasa buahan . memang sedap . 

Tapi sebabkan dah kenyang makan ni . atin pun tak puas makan  . malam tu sanggu p cari makan kat dalam umah ni hihi . atin mmg macam ni . klo dh lapo carilah ape yang ade makanan yg boleh dimakan . lagi - lagi mase time malam . tu yang selalu buat atin lapo >< . sebab tu badan lagi naik - naik la kooo !! >< . sebabkan makanan malam time tu xde atin ape lagi .. tengok peti ais nampak bahan - bahan , atin buat lah pasata ><


Nampak ? ringkas ke an . atin main masuk je bahan bahan . sedap je ?>? . tapi pasal dah lapo . pasta tu pun x masak seceukupnye . so sikit seras lagi an hihi  


1 comment:

Atin Tory said...

na~nananana~
WOW Fantastic Tutti Frutti ><