Thursday, June 14, 2012

Letak BlogLink Di Profileblog (WAJIB)

Tumblr_m5j6kdottr1rx98gvo1_500_large
Atin selalu perhatikan profileblog beberapa oranglah . Atin malas nak cakap , sebab tu bukan salah atin sendiri , ini sebab korang langsung tak tinggalkan kesan kat blog atin . Masalah korang ni besar sangat . Maksud atin , bila atin klik profile korang , tak de pun link kat situ . So? macam mana atin nak following korang , sedangkan korang follow atin kan? atin memang akan follow korang balik . Tapi masalah ni adelah korang . Tak percaya? korang lihat contoh gambar atin bagi contoh bawah ni



See? xde link kan? //sorry atin terpaksa blockkan . nampak? xde link kan? So tulah masalah korang , tak de link , orang x boleh nak follow balik . Maknanya tu bukan salah kami , tapi awak . Kalau nak yang betul punye supaya orang boleh follow balik tengok profile blog atin bawah ni



Nampak ? ade link kan? haa yang tu lah . Kalau xde link nanti susah orang nak blogwalking blog korang . Atin nasihatkan , terutama bagi para newbie ni . 

So atin ajar korang macam mana dapatkan link . Mudah je , korang je yang perasan . OK jom


Step 1
First , Pergi home. nampak tak atas sekali  ats vew blog. ade photo pofile kan? korang click errow tu.


So. lepas click , korang pilih Blogger profile .


Dah masuk? now pergi atsnye . korang akan jumpa edit Profile? Click la..


Step 2

Click yang atin merahkan 

 
Step 3

Yang nilah korang perlu tick . Dah tick , click save settings

Done ! 



So , atin harap masalah ni tak ulang lagi , terutama newbie dan yang lain2 jugak . So dengan adanya link tu , orang lain baru boleh follow or blogwalking . Bagi yang terasa atin tak follow balik tu , jgn marah kt , sbb kt x sombong sbb x follow , tp korg yg x de link  --'


8 comments:

Nia Eqin シ said...

Atin skunk gune blogskin or template biase? Saje nak tanye, harap atin tak marah. ^.^

Nia Eqin シ said...

Cmne atin wat 'reply to comment' cm skunk untuk blogskin?

Atin Tory said...

@Nia Eqin ; ohh yg ni gune coment platform panggilnye

Atin Tory said...

n reply ? huhu xdelah dear . reply mn ade . blogkin x bde fungfi tu :( akak cume reply nm je ><

nur amira said...

atin,susah lah. mira cari kat dashboard tak ada pun edit profile nye? mira punye blog baruu.

Atin Tory said...

@nur amira : ohh nanti atin buat yg cara baru k :)

Atin Tory said...

@nur amira : OK dah sipa.. sam aje. yg step tu just tukar . dah boleh try

Ird Irdina said...

@Atin Tory

akak tolong kasi link yg baru tu bole? xjupa leer :(