Friday, June 29, 2012

Tutorial Put Link Entry in Comment


Tumblr_m6b9rouptf1qjoqpzo1_500_large
Lepas je balik dari sekolah, teringin pulak nak buat tutorial ni >< Jadi Atin nak ajar korang letak link entry dalam komen . Yang ni cume bila korang perlu blogger tu ke link entry korang .



 Korang pergi dekat entry blogger lain .
 Copy and Paste code di bawah ini di ruangan komen tuh 

MESEJ KORANG
: <a href="LINK ENTRI KORANG"><b>TAJUK ENTRI KORANG</b></a>

  •  Mesej korang = Taip apa yang korang nak taip .. contoh : Jom singgah entry Atin ini . hehe .
  •  Link Entry Korang = Lepas korang dah publish , copy link entry tersebut (di bahagian address)
  •  Tajuk Entry Korang = Taipkan tajuk Entry korang . Kalau tajuk yang menarik , for sure ramai yang akan singgah . :)



credit by lyssa

No comments: