Saturday, June 16, 2012

Tips :Serasi Kulit Dan Tudung !

Cuteness,korea-dda428f36ae5552bd4bc60765c12af61_h_large

Hari ni,Atin nak share dengan korang satu tips bagi wanita yang ayu gitu ><.. Yela manalah tau , korang pakai tudung tu ada orang puji kan . Cehh nak malu pulak , dah orang puji tu ucap " TERIMA KASIH DAUN KELADI " je ok lah , tak payah nak lebih - lebih --' . Alamak kasar pulak bahasa Atin ni :( mian 

KENALI WARNA TUDUNG YANG SESUAI DENGAN WARNA KULIT KORANG


Penting tau ! Kalau korang pakai tudung yang tak kena dengan warna kulit korang, mesti ada je orang cakap : " Eeee.. Contrast gila warna tudung yang dia pakai! " " Budak ni over nak mampoosss! Tak sedar ke warna kulit dah sama kaler dengan bontottt kuali? " Hahhh kau ! Kasar gila ayat ! Mampu kau hadap?

Hahahaha.. Maaf maaf.. Ni sekadar contoh je.. Mulut orang mana boleh tutup kan.. Jadi, lebih baik kita elak dulu.. Kalau tak, sanggup ke korang dengar mulut longkang dia? Ada kang kena pedih ulu hati pulakkk..



Kulit Cerah

Sangat sesuai mengenakan warna-warna pastel  seperti coklat muda, biru muda atau merah jambu. Tapi nak pakai warna lain pun boleh.. Warna hijau katakk pun boleh mak jemahhh oiii !


Kulit Kuning Langsat

Korang akan kelihatan lebih cantikkk ! Malah, ada orang puji korang macam Neelofa lagi tau kaalau korang mengenakan warna-warna tropika gituuu.. Contohnya, jingga, hijau, merah, kuning dan biru.


Kulit Sawo Matang

Aishhh ! Korang tak payah nak ragu-ragu sangat la kalau nak guna warna ungu dan maroon. Sumpahh korang akan lebih cantik tau..


Kulit Gelap 

Sangat sesuai guna warna tanah yang lembut. Tapi, jangan guna warna yang terlalu kontras seperti shocking pink..




sumber : Cik Hana

1 comment:

nis said...

time kasih sbb kasi tips nie. ^^