Tuesday, June 12, 2012

Tutorial Background for Follower Widget

Tumblr_m4ea4xboeb1qfv39ho1_500_large
Hari ni atin bosan . So atin nak ajar korang letak Background for Follower Widget . 


 Design > Edit HTML  > Tick Expand Widget Templates
 Press Ctrl + f serentak dan cari code ]]>< /b:skin>
 Copy code bawah ni



#Followers1 .widget-content{
height:auto;
width:auto;
background-image:url(URLBACKGROUND);repeat; repeat; padding: 5px; 
border: 2px dashed #F0CDFC ; 
border-radius: 8px;
}


biru - url background 

 Paste di ATAS code  ]]>< /b:skin>

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalau korang rasa - rasa tak nak guna background , korang boleh juga border sahaja pun boleh . Caranya korang copy bawah ni dan paste ikut nombor 4 tadi



#Followers1 .widget-content{
height:auto;
width:auto;
padding: 5px; 
border: 2px dashed #F0CDFC;
border-radius: 8px;
}


ungu - saiz border .
hijau - korang boleh tukar ikut yang korang suka ( dashed / dotted atau solid ) .
biru - kod warna border . Boleh cari kat SINI

 Preview & save

3 comments:

Mizz ErMa said...

thanks 4 sharing tapi nape tuan belog xtunjuk yg dah siap?

Atin Tory said...

ohh contoh sy x buat . sbb ad problem pd follower widget

NuraisYah said...

utuk blogskin macam mane plak ?