Wednesday, June 27, 2012

Tutorial Bold Berwarna Dan Hover


Atin akan ajar korang macam mana nak buat huver bewarna kat bold macam Atin 

Cuber cursor ke ayat bwh ni ;-
Atin Fanatic BIG BANG ><


 Dashboard > Template
  Tekan ctrl + f then cari code b {  *klw tak ade code tu , korang cari code body {
 Then copy code bawah ni

b {
color:#FFB7DB;
}
b:hover {
color:#38ACEC;
}

 * code warna ni korang cari kat SINI

 Paste di bawah code body { tadi

 //Kalau tak tahu macam mana nak paste code tu, tengok gambar bawah ni :


 Preview and save =)

3 comments:

Nur hanim said...

Hi. Thanks ye atin. Blog ni memang comel. Hehehee :)

Atin Tory said...

@hanim : ok .. ur selcome

Atin Tory said...

\welcome >< LOL