Thursday, June 28, 2012

Tutorial Scroll Box Comment (Blogskin)

Tumblr_m5q9v5bcit1qfx32ro1_400_large

Hye jumpa lagi hihi . Malam2 pun Atin tetap on blog ni >< Jadi tadi on blog , tibe2 ade requestion 

Woh? permintaan yg tak penah atin dgr iaitu tutorial scroll box untuk comment jenis blogskin/template ni --' . Tapi xpelah , dah permintaan, jadi Atin ajar adek ni n korang jugak yang guna comment platform  bagi template . Jadi setelah Atin cuba ubah . akhirnya jadi >< So atin ajar korang pulak hihi .Rasanya ramai tak tahu ni . Jadi Contoh bawah ni:


Ok jom mula ><



 Dashborad > Template > Edit HTML
 Tekan ctrl+f  then cari code bawah ni;
<div id="comments">

 Dah jumpa code tu ?  DELETE kan code tersebut dan gantikan dengan code yang ini :

<div id="comments"style='overflow:auto; width:ancho;height:400px;'>

*biru - height tu korang boleh tukar mengikut keinginan masing-masing ye


 Preview & save.