Tuesday, July 24, 2012

Aku Pantang bila Bunyi MERCUN!!!


Tumblr_m7ivmb4gn61r0ge7no1_500_large
Ehemm , macam mana berbuka tadi? mak korang masak ape? mesti banyakkan hidangan berbuka korang >< wahh .. huhu . 


Aigoo! pantang atin on internet , ade je benda yang menghalang atin nak type LOL --' . pengacau lah , syuhhh shuhh . Baru masuk hari ke-3 , dah start bunyi BOom like BOom shakalaka >< LOL --' XD . Tu lah orang zaman sekarang tak takut langsung . Bile time puasa je , bunyi mercun dah mula la meriuh . Ingat ni pesta ke ha? Tu baru masuk puasa , dah masuk raye ah pulak? haaa melecur sini lah . melecur sana lah . Memang padanlah muka tu >< LOL . Gatai sangat nak main . Kan orang dah cakap . Degil... degil... degil --' .

Tumblr_m7656ey2d51qcd0dao1_1280_large
*aigoo! sakitlah Ricky tu --' ljoe tengok je?--'

Ok , tau lah kadang-kadang main mercun ni best . Tau baling sana , baling sini , kalau tak de mescun , kampung sunyilah ye? --' . Tu satu lah pulak ><  sampai apa kata orang? tak de 'feel' nak raye nanti --' LOL .Tapi korang harus lah ingat keselamatan diri tu , kan penting tu --' . Memang korang tak nak je jaga badan tu? elok-elok mormal dah cacat . Tak boleh nak sambut raye . Sambutlah kat hospital sorang-sorang .LOL ==' .


Baru je atin kesah pasal mercun . Kan malam nye lepas berbukan , waktu isyak korang teraweh kan? So , baik korang buat ibadat daripada buat keje tak senonoh . Baru je atin perhatikan orang kat masjid tengok solat taraweh dengan kusyuknye ==' , yang budak-budak kat luar buat ape? main mercun , Boom boom pulak dah . Memang tak elok kalau ganggu orang tengok solat terawih tu --' . Senang kata lah kuaga tak ajar --' Ok 


Ok atin tau lah orang melayu ni terlalu taksub dengan mercun ni . Tapi berpada-pada lah -' - . Atin pun ada jugak main mercun . Tapi atin main lepas habis solat tarawih . Baru bolah main . Sebab ape? sebab mak ayah dah ajar , kita kene hormat yang penting dulu , bila habis baru boleh mula . 


Jadi , kat sini atin harap lah jangan lah nak main mercun sangat . Nak main boleh tapi agak-agak lah jugak mercun jenis apa >< . Atin pun boleh main gak , tapi tengok-tengok lah mercun tu kuat tak . Ok? Dah paham maksut atin>< now i feel like want to sleep . BUt

Tumblr_llljvg9zsl1qetjfgo1_500_large

Hidup biarlah sempurna ><

1 comment:

Anonymous said...

membosankan...