Sunday, July 29, 2012

Kegilaan BIGBANG st * Malaysia


.2 

Ok hari ni atin stop sebentar buat tuto , sebab atin memang dah seminggu nak tulis pasal BIG BANG ni hihi . Ok Atin tau yang atin tak dapat nak p pun konsert dorang .


Korang tau kan 28 julai,  ade jual2 tiket masuk untuk BIGBANG ALIVE TOUR kan? Kalau korang tengok balik kat Bukit Bintang , Pehh sebelum nak beli tiket dah ramai gila ah . Kan beli tiketnye hari sabtu kan? tapi yang ni , sebelum 28 diorang dah beratur kat luar . Atin rasa diorang ni tak tido lah 1 hari? Aigoo . Punye lah berbau >< . Sanggup tu nak tunggu beratur semata2 nak beli tiket . maknanya diorang bukak puasa pun kat situ lah? --'


Dengar berita , diorang pecah rekot , sebab memang ramai gila ah . Tak percara korang baca sumber kat bawah ni


 *VIPs (gelaran buat peminat) membuktikan populariti BIGBANG apabila seramai 3500 peminat gigih beratur semata-mata mahu menjadi antara individu terawal yang membeli tiket konsert yang julung kalinya diadakan Malaysia-BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012.

Sekaligus, rekod tersendiri tercipta apabila sebanyak 95% tiket habis dijual dalam hanya beberapa jam sahaja sejak kaunter dibuka pada jam 10.30 pagi, semalam.

Sebanyak 600 tiket paling mahal dalam kategori VIP (RM 688) telah habis dijual dalam masa p 30 minit sahaja. Manakala kategori 2 (RM 588), Kategori 3 (RM 488) dan Kategori 4 (RM 388) habis dijual dalam tempoh 1jam. 

Sebanyak lebih 11,000 tiket telah dijual semalam, menjadikan jualan kali ini sebagai rekod jualan bilangan terbesar tiket yang dijual dalam tempoh sehari untuk mana-mana konsert K-Pop di Malaysia. 


See? pehh kalah kot dengan justin Bibir tu >< . Nak kate teruja tu memang dah teruja . Nak kata sedih tu boleh juga , sebab tak dapat nak p >< Dah la st BIGBANG Malaysia . Mana aku nak celup duit banyak tu --'  . Aigoo kawal nafsu Atin oii . Kan dah nak SPM . just focus dulu . Ok fine . Atin dah dapat idea . Lepas tamat SPM je nak keje jab cari duit dulu , then bila dah cukup duit , Atin nak tunggu cousin atin pulak cuti lama sikit kat U tu hihi . Nak ajak dia p KL jab . Atin anak hirup udara segar kat sana >< . Dah rindu pulak kat KL ni huhu . 

Kan taun ni atin tak dapat nak order kpop stuff an? So sebab tu lah lepas habis SPM ni nak p KL nak beli brang kpop ni huhu . Barulah lah hidup atin ni penuh ngn kegilaan kpop , ceh --' . 

5 comments:

Zizzie Hzieq said...

jeles nya tgk diorang.

Atin Tory said...

@zizzie : me too :(

Munira Hanis said...

Tak leh nak pegi,exam dah dekat.Kwn dapat tiket free..ajak sye...tp mak tak bagi...fufufufuf

Atin Tory said...

@Munira : realy? wah untung nye org bg free..
kalau atin mmg ppegi >< tp pesallah taun ni hmm np x tau lepas ke taun depan ke .. taun ni fk nk buat adoi --'

Anonymous said...

Hi bleh x tau mana na dot ticket Big Bang yang kat minute ni.nak beli la