Thursday, July 12, 2012

LOL? Blog Aku NOT FOUND? --'


587103643_large


Sorry Atin terpaksa guna bahasa kasar dalam entry ni :(

Pehh! kau main-main dengan aku kan? Muka aku dah nak cuak gila and  menitis air mata , tapi nasib baiklah belum titis lagi >< Suka hati kau je nak permainkan dunia aku ni . 


LOL? maksud atas ni , tapi masa aku nak update blog , baru nak tekan button new post , tinggggg!!! keluar ayat " Blog not found " . LOL Time tu aku memang terkejut berok ah --' . Mati-mati ingat dah kene block . Aku mula ah naik angin , tak sempat nak masukkan link belog yang join segmen aku . So aku paham perasaan kalau benda terjadi dengan tiba-tiba . 

8b5a61ccgw1du9ipast3mj_large

Tapi aku relax lagi , sebab aku ingat aku bijaklah sangat . Caranya , aku turn OFF computer . Then ON balik komputer , ceh ingat aku ni berjaya la sangat dengan kaedah yang aku guna . Then bila dah on broadband . Dah connect , Aku pikir dah banggalah tu . Bila je nak masuk www.blogger.com , macam biasalah kene masukkan email dan password. OK! time tu relax lagi jab. Dah tekan button log in . Korang tau apa jadi? blog still not found . yang keluar " Verity You Account " . Pehh!! aku pikir dah bijak --' . Ok-ok aku bertahan , aku ikut je apa yang syarat-syarat tu nak. 


Ohh dia suruh tarok number phone . OK aku boh number phone aku . Then keluar lagi syarat , dia suruh masukkan code? LOL . Code apa pulak --' . Tetipa phone aku berbunyi . OH rupenye Code >-< . Ok aku ambik copy code tu taruk kat tempat syarat code tadi . Ahhh sebelum aku nak masukkan tu , aku rasa sakit and gabra lagi :( Tak taulah boleh ke tak? , sebab aku takut kalau aku ikut je maybe die suruh buat blog baru ==' LOL .. Tapi keadaan dah makin singkat aku tekanlah . 


attackedbyangrysocks:


taeyang: you can’t stop chatting with flight attendants…



Keluarlah account blogger.com . Tapi yang ni lain pulak , kalau orang nak sign in ada button tu an? Tapi yang la ni . Buttonnya Verity . Ok aku blur pulak rasanya time tu . tapi aku ikut jugak . So lepas tu diorang suruh masukkan email ngan password lagi sekali , then tekan button verity tu .. 1 2 3 . Alhamdulillah!! Akhirnya selamat belog kesayangan aku ni ><  AtinVIP found your email >< puehh --= LOL ., . Jantung aku dah ok dah . Air mata dah sapu dah >< . Tersenyum lebar terus , ceh >< . 


Jadi dah sembuh blog aku ni haa.. Tapi macam mana pulak dengan belog yang lain kalau keluar macam tu jugak? mesti terkejut berok jugak macam aku sekarang ni >< . So aku g la home google.com . Aku taip " Blog Not Found " . Tetipa aku terjumpa belog link Abang Apit . " Tetiba Blog Aku Not Found " . Aku bukak  , LOL sama la dengan situasi aku sekarang , rupanya Apit punya pun dah terjadi --' . Wohhh aku dah makin lege dah ni . Malas nak cerita . Belog aku dah selamat , aku terus update pasal situasi aku tadi >< . 

Tumblr_m5lsan80n61qd17hlo1_500_large

So! sesiapa yang ada terjadi macam aku sekarang ni , ingat! jangan gabra sangat . Ada tip-tipnya untuk selesaikannya . Caranya , tengok balik Belog Apit balik pasal entry sekarang ni. 

No comments: