Tuesday, July 3, 2012

Tutorial Audioplay Music Player



Img-thing_large
Jom kt SHAKE IT dulu ><
Huhu Ok mian pada siapa - siapa yang dah tahu tu >< Atin tutorial lambat >< . Ok lah Yang ni audioplay yang paling kecik sekali >< . Nampak tak , nampak tak? hihi . Tak nampak Atin bagi contoh nye :

Dah nampak? . Ok Atin ajar korang macam mana nak buat . 

Mula-mula sekali , korang kena ambik lagu dulu an? Ok , korang boleh tengok balik SINI  . Korang ikut sampai step ke-2 je k .

Then , korang masuk pulak tuto Audioplay Music Player pulak . Korang pergi SINI

Scroll ke bawah, nanti akan nampak macam ni,




Paste direct link yang korang copy tadi tu ke dalam kotak yang disediakan. Lepas tu korang tick yang atin bulatkan tu OK . 

Then bila dah tick yang semua tu , korang click generate code.

Nezt pergi sebelah . Korang copy code tu k .

Paste kat mana-mana yang korang nak letak .OK

Done 

Credit : Nana

8 comments:

Nor Hanis said...

Thats ye atin :)

Nur hanim said...

Oh thanks atin. Btw, macam mana nak buat hover for perkataan bold eh? Macam atin punya, kalau kita alihkan cursor ke perkataan bold tu, dia bertukar warna. Smart and cool lah :)

Atin Tory said...

Hanis : ur welcoem ^^

ELFarahin said...

wahh~ gomawo, chingu-yah! menjadi ^^

Atin Tory said...

@ELFarahin : hehe, u r welcome chingu ah :D

Abyika said...

gomawo chingu ! :)

Nur Aqilah Isa said...

Menjadi laaa! best nye.. thanks =)

~ Kai ~ said...

Thanks ye ATin... ^.^