Tuesday, July 24, 2012

Tutorial : Blockquote Version 2

Tumblr_m7g90dfokt1ryuiq5o1_500_large
Adoi! --' baru je habis versi 1 , dah ada pulak reQ jenis ke-2 pulak --' . hhmmm terpaksa lah buat . Yang dear ke-2 pulak tanya macam mana pulak nak buat blockquote yang simple , ada shadow . 
Oh mcm tu atin senag je nak buat . Meh atin ajar


BLOGSKIN

 Dashboard > Template > Edit HTML
 Tekan Ctrl + f serentak dan cari code blockquote { 
 Tukar code tu kepada code dekat bawah ni
blockquote{
background:url(BACKGROUND URL);
padding:10px;
display:block;
border:3px solid #ffd5d5;
color:#80808;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
blockquote:hover{
color:#000000;
border-radius:20px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 8px #ffd5d5;
-moz-box-shadow: 0px 0px 8px #ffd5d5;
box-shadow: 0px 0px 8px #ffd5d5;
}
 Paste kat bahagian blockquote { tadi
 Save


DESIGN

 Dashboard > Designer > Edit HTML
 Tekan Ctrl + f serentak dan cari code .post blockquote {
 Tukar code tu kepada code dekat bawah ni
.post blockquote{
background:url(BACKGROUND URL);
padding:10px;
display:block;
border:3px solid #ffd5d5;
color:#80808;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
.post blockquote:hover{
color:#000000;
border-radius:20px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 8px #ffd5d5;
-moz-box-shadow: 0px 0px 8px #ffd5d5;
box-shadow: 0px 0px 8px #ffd5d5;
}
 Paste kat bahagian blockquote { tadi
      Save
        

merah : code warna border


p/s: kalau tak jadi bagi tau . maybe atin punye code ni ada masalh kod ><

No comments: