Saturday, July 28, 2012

Tutorial : Private Shoutbox (Cbox)


Ade re-quest dari eyka. Macam mana nak tengok balik apa yang diorang post . Ok tu tolak ke tepi dulu . Nanti atin ajar lepas tu k . Sebelum tu Atin ajar dulu macam mana nak private Cbox . Oh ye . ada yang tak tau lagi ape maksut private cbox ? Ok private cbox ni , kalau korang tak nak orang tu komen yang kurang senang n takut orang lain baca komen tu kat cbox . korang boleh tutup bahagian yg komen tu . Faham? 

Example


 Bukak code Cbox korang tu .
 Then korang cari 
height="100
 Kalau dah jumpa , korang tukarkan nombor tu jadi 
height="0
 Done !



 *Next cara nak tengok balik apa yang orang post kat cbox .

 Sign In Cbox korang

 Click Home 
 Then , dah dapat tengok balik post orang . ^^


Tu lah cara simple pun >< . Maaf lah atin tka bagi contoh code cbox sebab takut orang copy code den habis lol --' .