Thursday, July 5, 2012

Tutorial Put Allkpop Gadget


Tumblr_ln5ye1fopk1qkzy45o1_500_large
 Ehemm , ade hati dorang nak hoot? LOL >< . Oklah Atin nak ajar korang tutorial ni pulak iaitu Letak Allkpop Gadget  kat blog korang. Bagi yang guna blog lama n baru , tu perkara biasa. bagi yang guna template lama , yang ikut stly tempate design  tu boleh la pakai macam Atin punye skarang ni . Tapi yg blogskin macam2 stlye tu rasenya x boleh kut .. I think la LOL :(
Ok bawah ni contoh ;

    
Bagi penggunaan Design 

 Dashboard > design > page element >add a gadget
 Copy code bawah ni 
<script type="text/javascript" src="http://www.netvibes.com/js/UWA/load.js.php?env=BlogWidget2"></script>
<script type="text/javascript">
var BW = new UWA.BlogWidget({moduleUrl:'http://www.netvibes.com/modules/feedReader/feedReader.php?feedUrl=feed%3A%2F%2Fwww.allkpop.com%2Ffeed%2Frss'});
BW.setPreferencesValues({'view':''});
BW.setConfiguration({'title':'Allkpop', 'height':140, 'color':'orange'});
</script>

 Paste letak dalam html/javascript


Bagi penggunaan Template
    
 Dashboard > Template > Edit HTML
 Copy code bawah ni 
<script type="text/javascript" src="http://www.netvibes.com/js/UWA/load.js.php?env=BlogWidget2"></script>
<script type="text/javascript">
var BW = new UWA.BlogWidget({moduleUrl:'http://www.netvibes.com/modules/feedReader/feedReader.php?feedUrl=feed%3A%2F%2Fwww.allkpop.com%2Ffeed%2Frss'});
BW.setPreferencesValues({'view':''});
BW.setConfiguration({'title':'Allkpop', 'height':140, 'color':'orange'});
</script>
 Paste kat bahagian yang korang suka