Friday, July 27, 2012

Tutorial : Put Radio ERA FM In Blog

Ok bila tengah dok diam . Terasa nak tengok yahoo ja. Kot2 ad yang ReQ kan. Tut2 ye lah >< . Ade dear ni reQ , dia kata , die penah p jalan blog orang , and ternampak pulak ada tempat dengar radio ERA fm >< . 
LOL? rasenye benda tu dah lama kot . Sebab Atin pun penah letak radio kat blog . Tapi dah tak ingat codenye LOL --' . Tapi tak pe lah . Atin terpaksa pinjam code nabila punye huhu 







BLOGSKIN

 Dashboard > Template > Edit HTML
 Copy code dekat bawah ni

<div></div><div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf" 
width="200" height="170">
            <!--<![endif]-->
            <param name="quality" value="high" />
            <param name="wmode" value="transparent" />
            <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
            <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
          </object>
</div>


 Paste kat bahagian sideber yang korang nak letak . 
 Save



DESIGNER

 Design > Add a Gadget > HtML/JavaScript
 Copy code dibawah ini and paste kat dalam HTML/JavaScript.
<div></div><div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf"
width="200" height="170">
            <!--<![endif]-->
            <param name="quality" value="high" />
            <param name="wmode" value="transparent" />
            <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
            <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
          </object>
</div>


 SAVE


1 comment:

Anonymous said...

atin , dah paste semua code but tkda pun player dia ? :/