Friday, August 10, 2012

Tutorial : Cara Tukar Ke Template Classic

Tumblr_lzk3tkx3qm1r2ymtoo1_500_large
Yang ni untuk tukar ke Template Classic . kalau nak tukar template classic ke design , boleh tengok balik kat SINI

1.Dashboard > Design > Edit HTML 

2.Scroll ke bawah. dan cari Revert to Classic Template


3. Dah? click la huhu . 

4. Bila dah click , ada keluar code byk2 tak? korang DELETE semua code dalam tu . jangan ada yang tertinggal . mesti kosongkan .

5.Then bila dah delete semua code tu, korang gantikan dengan code blogskin . 

6.Preview and save.




2 comments:

KechikLavista said...

haii . saia dah revert to classic template . then , macamna kita nak ubah kepada laman kita sendiri . mean , bila kita dah pakai blogskin yg kita pilih tuh , kita tgk blog kita banyak pasal owner blogskin tuh . so , macamana nak ubah ?

Atin Tory said...

@KechikLavista : oh kite kene pergi balik kat edit template tu.. then kita delete atau ubah ayat kpda ayat kite.. tp kalau blogskin yg awk pakai tu dh di kreditkan .. aw jgn tukar ..just tingglkan sbb tu hak milik owner.just tukarkan bahagian about ke ape ke k.. :D