Wednesday, August 29, 2012

Tutorial : How To Change Font

Tumblr_lghojgfwmd1qzbgrio1_500_large
Hye . hari ni atin nak ajar korang tukar font kat dalam blog . Ehh hari tu siapa ekk yang reQ ni? adoi . dah lupa sorry . Sebab time tu atin balik kampung lama haha .. Sampai tak ingat siapa yang tanya . Ok now atin ajar korang k . hmm kalau yang guna classic template lagi senang atin nak ajar .



1. Ok first step , korang kene pergi this PAGE dulu . Nanti keluar macam bawah ni kan? 

2. Now , korang pilih font yang korang nak . Pilih betul2 yang sesuai k . Ok lepas korang pilih , korang click Add to collection . Nampak tak contoh atin merahkan atas tu?

3. Then korang click je Use tu . tengok contoh bawah ni

4. Then the next page , korang scroll ke bawah sikit nanti akan jumpa code macam bawah ni . Korang copy code tu dan paste di atas code <style type="text/css">



5. Lepas tu , korang scroll ke bawah lagi , ada nampak code macam bawah ni? . 

6. Korang copy nama font tu dan paste dekat post title, body, atau mana-mana yang korang nak.


Dah siap ! ..





2 comments:

NorAmirah said...

Sis,kenapa google webfont tuh bila Myrah buka dia kosong?

Atin Tory said...

@amirah : ohh lupa nk ckp . yg ni link untuk google je.. mirah guna ape?