Tuesday, December 18, 2012

Segmen: I Adore My Bias by Amni dan Dalilah

Aishh!! memang dah lama gila atin tak join segemn Kpop punya ni--' .. Sebab dah ramai orang buat GA biasa je.. untuk Kpop xde pun.. barulah ada skarang ni haha Jom layan soalan jawapan  ni..




1. Bila korang mula minat KPOP?
   =  Dalam hujung 2008 . masa tu cousin atin mmg suka Kpop lebih awal 2006. So atin terjebak pulak ;. bila dia pasang lagu Kpop yg dulunya atin x tau bahasa apa dulu --'


2. Bias korang yang pertama korang minat siapa?
   = Huhu, masa atin nak kenal BigBang , atin terjumpa sorang mamat GD berduet dgn soohae WG, lepas tu beralih dgn mamat lgi comel berduet dgn spe ek? haha.. So seungRi tu la bias pertama atin. LOL 


3. Korang ada berapa bias?
   = Ohh mula2 memang hidup kpop atin just seungri je.. tapi bile Kpop berkembang pada 2008/9 Atin terus kembangkan bias atin haha LOL . tapi sikit je. atin punya bias dulu 3 orang je


4. Top 3 bias korang siapa? 
   = Seung Ri , Kevin , and Gong Chan nak tambah boleh? hihi.. 


5. Kenapa korang minat dia?
  = Seungri, sebab nakal  . Suka kacau member lain sama je dgn si daesung ..Tapi atin tak suka bila die ngn perempuan lain LOL .and last dia COMEL hha..


6. Macam mana boleh minat dia? 
   = Masa atin dengar lagu Lie, antara semua tu, atin terjumpa mamat yang tengok macam young and MV tu die lebih charisma  pada atin. So sejak tu atin mula minat Kpop and BgBang group yg atin bertungkus lumus jadi VIP diorang hehe ..


7. Gambar bias korang yang PALING korang suka?
 
Gi Ri

Tumblr_m7msh3j8i91r9eg5to1_400_large


Gong Chan
 Tumblr_lrq5iaezlp1qc3fy9o1_500_large
 
8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka?
  = Seung Ri , suka bila dia nyanyi lagu Sexy Baby mse radio . Kevin , mmg paling sedap suara dia , masa lagu Talk To Me . Gong Chan suka masa lagu Good Night


9. Apa yang special pasal bias korang tu?
  = Seung Ri , pada atin biasa je just face and kelompak mata tu je . Then Atin selalu tengok mana2 veriety show dia memang suka buat kelakar, and suka kacau G Dragon . Kalau mana-show pun dia jarang tunjuk sedih -.- .. Itulah ciri-ciri idaman atin LOL ...


10. Group KPOP mana yang korang paling minat sekarang?
    = Kalau group sekarang , Big Bang ,suka BtoB , BAP, B1A4 , Block B , Boyfriend. Wait? asal semua atin minat dari B ni? OMG XD..But memang betul group ni lah atin suka sekarang, caya ke tak? suka suki korang lah hahha ..kalau lain EXO , APink , C-Clown.


11. Music video KPOP yang paling korang minat apa? Nyatakan sebab.
    = Ahhh sebut pasal video , atin memang suka semua MV K.Will huhu... Walaupun dia tak de mana2 MV hehe. Dalam MV tu ramai artis masuk dalam MV dia , terutama MV IU n Lee Joon


12. Korang pernah tak pergi showcase/konsert diorang? 
    = Langsung tak penah -.- . Terus terang, orang kaya je boleh pergi -.- . kalau ade free pun bukan atin dapat pegi pun -.-


13. Album KPOP apa yang korang ada sekarang?
   = Big Bang , Big Bang , and Big Bang XD .. Semua atin beli just album Big Bang je.


14. Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea..bias mana yang korang nak jumpa dulu? 
   = Ohh , Kalau boleh bias yang atin nak jumpa , Kevin , sebab kalau Seung Ri oppa , jarang jumpa kat Korea, memang terlalu banyak Show kat jelajar Asia ni -.- . Kalau Kevin ok lah , sebab kevin peramah , juga dgn Eli skali  . So senang nak jumpa haha.. 


15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni.. apa ucapan korang untuk dia?
   = Hye Bias. nomu gomawoso :D . Terima Kasihlah kepada bias Seung Ri , Kevin , Gong Chan kerana membaca semua isi hati ni kepada bias. Kalau ada masa kelapangan , jemputlah datang ke Malaysia , and datang rumah kita, nanti kita akan buat masakan yang sememangnya resepi turun temurun Malaysia . Terutamanya tempoyak  yang paling senang nak buat XD. Hope we can see on face to face LOL ..

1 comment:

wajihahnazi said...

hey! thanks for joining my segmen^^ hoho. blog VIP tegar ni. HAHA XD