Monday, December 10, 2012

Tutorial : Background for Follower Widget Cara 2

Tumblr_mecf1e72ov1qclujwo1_500_large
Sebenarnya Atin beru je nak edit2kan sikit blog yang hapak ni LOL >< .. Jadi sebabkan atin dah ubah2 sedikit demi sedikit. Atin tunjuk pulak sesuatu yang baru? huhu.. Untuk yang ni. Atin ajar cara nak taruk background kat followers widget korang... caranya mudah je.. xde yang susah pun hihi... 



   
 Dashboard > Template 
 Press Ctrl + f serentak dan cari code ni :
<div id="div-1p3fh2bgtv3dg" style="width: 100%; ">
 DELETE code tu and tukarkan kepada code bawah ni :
<div id="div-1p3fh2bgtv3dg" style="width: 100%;
background: url(URL BACKGROUND);">
 Done :D
.

4 comments:

Nurul AtiQah said...

Atin. Unnie mohon share tutor ni boleh. Don't worry I'll credit youu :)

Atin Tory said...

@Nurul AtiQah : dae unnie :D

Sheda ucu said...

dear templete design xde kod tuhh huk2

Atin Tory said...

@Sheda ucu : anni.. ade la sis >< . sbb follow widget ni same je code tu.. huhu