Sunday, December 30, 2012

Tutorial : Cara Download Blogskin

 Tumblr_mfgycssxdd1qzgt9no1_500_large
Assalamualaikum semua . Atin minta maaf lah , Hari tu atin ada buat blogskin. tapi korang tak tau cara nak download kan? huhu. Atin pikir semua dah tau. Tapi tak pe lahatin ajar juga, sebab ramai kot yang tak tau nak download --'

1. Pergi ke web Blogskins
2. Korang pilihlah skin mana korang nak k . Dah pilih click tau


3. Next, korang pergi errow bawah sikit korang akan jumpa preview it, korang boleh click untuk lihat hasil macam mana akan jadi bile korang guna nanti.

4. Then bila korang rasa dah puas preview, korang click kotak bawahnya yang blogger Main korang click untuk download. Kalau tak prasan tengok contoh :


5. Lepas dah download, korang click yang korang download tadi


6. Nanti masa click akan jadi macam bawah ni kan? Korang pergi Edit > Select all . Nanti akan select sendiri


7. Now korang right click , dan pilih copy tau.


8. Then paste dalam template korang , Tapi pastikan dalm tu kosong k , baru boleh paste code masuk dalam template tu.. 

9. Then akhir sekali , click save.. 

10. Done. tengoklah hasihnya . 


Kalau tak faham boleh contact k.

12 comments:

Ria Felvaria Cimberlyn said...

kok gk valid htmlnya?

Atin Tory said...

@Ria : apa maksutnya? -.-

fathin nadia said...

annyeong ! kita nak try guna , tapi taktahu la apa yang kena tukar dalam code tu . macam mana yeee ? *dashboard baru tade revert to classic template* :(

Siti Almeida Maryam said...

Cara paste ke dalam templatenya gimana? o.O Bingung

Atin Tory said...

@Siti Almeida Maryam : ikut tuto ni

http://fatinhalid.blogspot.com/2013/01/tutorial-designer-tukar-ke-template.html

Nur Azira said...

kenapa xleyh letak?? bila kita letak dia akan bagi notification suro padam and other

GadisBudu ♥ said...

atin... nape kat linkies button tu keluar yg blog lama kite? x reti lah nk wat camner

Atin Tory said...

@Nur Azira : mungkin awk padam code sebelumnya x abis huhu

Atin Tory said...

@GadisBudu ♥ : mungkin sbb linkies tu sm code ..

Aura Sabrina said...

html tak valid ._.

bella said...

klu nak download blogskin kena register dulu ke?

umi julia said...

pandainyeeee...camne awak buat???