Monday, December 10, 2012

Tutorial : How To Install Samsung Corby2 Theme

Tumblr_lv31k8hwn61r2eevbo1_500_large
     Dengar semua yang terlalu banyak komen hihi XD.. Korang ramai yang komen 'eh macam mana nak masukkan theme dalam phone' Aigoo!! kadang-kadang tu stees pun ada, macam-macam korang komen kat freebies theme . Aphalnya tu? LOL atin ingat korang ni jenis yang bijak. sebab tulah atin tak tunjuk caranya.. Tapi? rupanya semua tak tau? aigoo, phone canggih tu.. haha.. Atin punya pun dah tak guna sebab rosak :(.. Jadi, sebabkan korang semua yang guna phone samsung ni , atin akan ajar macam mana nak taruk theme dalam phone korang k.. 
 First, macam biasalah korang kene download dulu theme tu.. Atin dah ada bagi freebieskan? Tak pekorang boleh pergi PAGE1 or PAGE2 . 
 Dah download? Now korang ambik memory card masuk dalam USB dan copy paste dalm phone korang. Kalau yang download jenis file tu korang kene Extract Here/File dulu . contoh yang atin dah download
 Lepas korang copy paste masuk dalam memory card korang,  masuk balik simkad tu dalam phone . 



     Now! Atin akan ajar pulak cara nak pasang theme tu dalam Samsung Corby2 k. Yang ni lah korang selalu tanya tu.jadi atin ajar korang k.Btw , sebabkan atin punya phone Samsung Corby2 dah rosak , Atin pinjam kawan atin punya phone , kebetulan dia ada XD.
         

 First, korang pegi kat MENU > My File

 Cari dan buka theme yang korang dah download tu. Kalau download byk , pilih jelah yang korang rasa nak letak. 
Example :

 Dah buka theme yang korang pilih tu? . Now, click SET
Example :
 Done!!. 
    Kan senang tu --' Adoi. buat juga atin, dah tak tau nak terang macam mana. Ha! ni dah terang-terang atin ajar . So good luck. Dan mood benda tu pun atin dah OK .. hehe..
.

4 comments:

kpop maniac said...

memory card ke simkad dik?

Atin Tory said...

@kpop maniac : ehh? atin tertype simkad ke? astaga haha.. thanks2 tak check pulak tadi.. main type je td haha

Suhada Izam said...

Atinnnnnnnnnn :) Thanks sebab tulis entry ni Ya Allah Atin blog lain tulis entry pasal ni memang tak faham dan fail tapi blog Atin memang membantu . Thanks a lot . Muah xx

Atin Tory said...

@Suhada Izam : iye alolo malu lak 8prsn jab ><. iye ke? tp ramai yang ckp ayt atin byk slh >< .. thnkx ye hihi :XD