Sunday, December 9, 2012

Tutorial : Put Twitter Widget

Tumblr_lnybci8vbf1qmwjnlo1_500_large
      Terlebih dahulu, atin nak minta maaflah pada para reQ yang bertungkus lumus minta buat tuto or header. Memang atin minggu ni tak da mood huhu.. Ok tutup , kali ni ada orang req minta atin buat tuto Twitter Widget.. Jadi nak tak nak, terpaksa atin buat :D.
Ini sebagai conoh yang akan atin buat k



 Buka Twitter . Lepas tu pergi click setting.



 Dah? Lepas tu korang click Widgets



 Bila click je widgets , korang terus jumpa sebelah dia ada create new.Korang click



 Bila korang dah buka , korang akan jumpa macam bawah ni kan? ahh masa untuk korang edit sikit2 apa2 yang perlu.


 Bila selesai edit, korang terus ke errow bawah , dan click  yang atin tunjuk tu.

 Bila buka , korang akan jumpa code.. so masa untukkorang coppy code u dan terus masuk ke blog korang ....
 Selesai sudah :D

1 comment:

nis said...

Tag Atin!

http://benidolakecik.blogspot.com/2012/12/contest-saya-si-blogger-awesome-2012-by.html