Friday, December 14, 2012

Tutorial : URL Page/Tuto

Hye.. Hari atin terpaksa buat dua tuto --' . sebab ada dear ni die tak tau macam mana nak letak tuto kat blog.. maksud atin link tuto tu nak taruk macam mana.. Jadi atin terpaksa buatkan tutorial . Harap dapat die paham huhu


1. First buka Dashboard > Create New Post
2. Korang buat la ape2 tuto ke ape2 jelah kat dalam tu.
3. Dah siap semua korang Click Publish


4. Then korang tekan pulak view


5. Nanti terus ke page kan? korang pegi kat link atas dan copy URL atasnya


6.Paste dalam code bawah ni
<a href="LINK">TITLE</a><br>
7. Dah siap, korang masuklah dalam page tuto korang.