Monday, January 7, 2013

Tutorial : Download & Install Font


안녕하세요 , こんにちは . Assalamualaikum Atin akan ajar korang cara nak download font . Kepada sesiapa yang guna window selain Atin, jangan rasa pelek sebab Atin punye window jenis lama ><

 Nanti Atin bagi freebies , korang click je link tau . Yang tuto ni just untuk sesiapa yang download kpop font yang Atin punye tu .


2. Click Download bagi yang ambik daripda MediaFire Atin punye


3. Dah? pergi ke file yang download tadi, then right click , pilih extract here or file pun boleh . 


4. Nanti keluar font kan? Now korang right click dan pilih COPY


5. Sebelum paste, pergi cari control Panel , ada kat Start tau .


6. Then cari file Font . dah jumpa bukak lah.
7. Dah bukak korang copy yang font tadi dan paste dalam font .

8. Done


5 comments:

http://idunnowhysoserius.blogspot.com/ said...

free ke font ni ?

Atin Tory said...

yup! free je

Nurul Zakira said...

Kyra tak jumpa pun file Font :(

Umaira Ishak said...

Sangat Berguna (y) . Dah lame cari tuto ni :)

Adilla Khairulrizal said...

saya download freebies font exo tu tau unnie. thanks a lot ^^