Friday, January 25, 2013

Tutorial : Follower Widget Tanpa Jumlah/link

Tumblr_mgq4p3pbo61rabcwao1_500_large


こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. Semalam ade reQ dari seseorang..dia tanya mcm mana nak buat jumlah follower bagi tak nampak.. tapi req lagu satu tu, atin dh cuba tapi x boleh .. So Atin tunjuk cara atin lah :).



1. Kalau sesiapa yang ada follower widget tekan CTRL+U .
2. Then tekan lagi ctrl+F dan cari code "google.friendconnect"
3. Dah jumpa korang cari code seakan macam bawah ni . dan tukar kepada "transparent"
skin['BORDER_COLOR'] = "#ffd7e1";
    skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "transparent";
    skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
 
    skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#ffd7e1";
    skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#ffd7e1";
    skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "transparent";

Kalau yang guna blogkin. korang copy paste dalam notepad .
Then paste kat bahagian follower widget korang.

2 comments:

Kang Tae Hee said...

Gambar sy ade di situh haha~ *perasan

Atin Tory said...

@Kang Tae Hee : haha jinja? huhu :)