Monday, January 7, 2013

Tutorial : Pasang/Tukar Background

안녕하세요 , こんにちは . Assalamualaikum . Nampaknya ade yang reQ macam mana nak taruk background dalam blog. Nampaknya Atin terpaksa buat walaupun ramai dah tau >< . Tapi Atin buat bagi sesiapa , terutama newbie yang masih terhege2 nak belajar blogger ><



Blogskin/Classic Template
1. Dashboard > Template
2. Tekan Ctrl +f serentak dan cari code body {
3. Copy code bawah bawah ni
background: url(URL BACKGROUND) fixed;
4. paste bawah code body {
5. Preview & save




Design/simple template
1. Dashboard > Template > Costomise
2. Ikut number yang Atin tunjuk bawah ni , keje korang just click je ><



3. Dah? Now click Done > Apply to blog


*bagi yang dah ada tu, korang just gantikan URL BACKGROUND yang lama tu dengan yang baru

No comments: