Saturday, February 2, 2013

Contest Kpop Lover

Click Banner untuk Join



KPOP LOVER

こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. Atin nak kene bagi tau pasal kenapa minat KPOP ye? Ok atin akan ceritakan segalanya . Tapi kalau ayat yang kurang menarik atau ade yang terguris sila diamkan diri sahaja huhu >< ..


Sejarah ku mula meminati KPOP. Atin mula minat dengan kpop ni sejak 2007 . Sebelum tu atin banyak layan cerita china je >< . So masa 2007 tu , atin terdengar cousin atin pasang lagu korea. Masa tu atin tak tau la tu lagu cina ke? haha , sebab atin tak tau lagi bahasa korea tu macam mana , so atin ingat tu lagi cina . Jadi cousin atin selalu je pasang lagi korea. Atin tak sengaja dok kusyuk dengar lagu kpop dia . Di situ lah mulanya atin dah berjinak-jinak dengar kpop.


Kenapa minat KPOP? Atin tak nak cakap panjang-pangjang sangat , so atin ringkaskan je hihi . Atin minat kpop sebab lagu diorang best sangat , tak kira lagu lama atau lagu yang sekarang . Sebab atin tengok yang lagu S.E.S , H.O.T , SHINHWA memang best . Nampak kan diorang ni orang lama . Tapi atin suka dengar lagu shinhwa yang dulu punya . Sebut balik kenapa minat kpop? Sebab melody lagu diorang banyak menyentuh hati atin . tak semestinya diorang bawa lagu yang pop je. Diorang ada juga lagu yang sedih dan lagu sedih tu lah yang buat atin tersentuh . Jadi pada orang kat luar tu jangan anggap diorang ni just pakai lagu yang pop je diorang banyak lagi lagu yang slow lagi menarik tu huhu.


Kenapa minat BIGBANG? Ha! atin kenal big bang masa 2007 tu la . Bigbang la yang buat atin suka pada dunia kpop . Kenapa? lagu pertama yang menyentuh hati atin ialah lagu "LIE" kalau korang dengar lagu ni ada sedih , ada yang rancak . Dalam hati atin berkata "Wow tak sangka lagu ni buat atin menangis pun ada , melodi yang sangat bagus , terutama bahagian corus , memang the best for me" . Jadi Atin pun mula tengok video-video aktiviti diorang kat youtube hihi .


Variety show paling best . Di mana Atin tengok banyak Variety show yang semuanya buat kita nak tergelak . Kan dulu variety show ni banyak tayang , contoh diary bigbang . So dari situ kita akan dapat tahu perangai bias kita masing-masing kan? haha . So tak semestinya kita asyik dengar lagu kpop je? padahal yang paling kita gembira bila adanya variety show yang buat kita ketawa sampai pecah ? LOL ><


Dalam BIGBANG minat siapa? Bias atin is Seungri , tapi atin suka dia couple dengan GD >< . So atin minat dengan Gi-Ri . Sebab pada atin , diorang ni dalam variety show memang rapat , macam adik dan abang huhu . Atin tak nak la cerita sangat yang bias nya bermuka handsome , muka jambu , putih gebu la . Sebab korea kan memang orangnya putih gebu kan? So atin just suka lihat pada KELOMPAK MATA je LOL haha XD . Betul kan? haha tanya la pada sahabat2 kpop atin , diorang pun tau yang atin ni bukan suka pada face yang putih sebab itu dah semula jadi diorang , Atin just tengok bahagian kelompak mata je sebab bahagian tu bagi atin yang paling comel haha .


Tunjuk gambar bias atin yang katanya suka pada kelompak mata tu XD .

Tumblr_lmn7g5tfnu1qdivfpo1_500_large
Nampak? kelompak mata yang comel tu haha. sorry kalau tak nampak


Tumblr_lwudcor2jr1qc3fy9o1_500_large
Gong Chan pun :D . tak pe kan atin taruk lebih? sbb bias atin haha 

Ok tu je lah yang atin nak cerita . Cukup kan? hmmm harap-harap dapat baju LOL >< . Atin nak sangat dapat hadiah baju kpop XD.


Tag :
http://viohyo-jiyong.blogspot.com/
http://erasyaiera.blogspot.com/

13 comments:

Anonymous said...

Waah~ Kita sama-sama VIP! ^^ *highfive

Atin Tory said...

hehe :)

pija hafeelin said...

suka3....gd luck dear..
btw sy minat bdx comel to..sentap ah comey

Atin Tory said...

@pija hafeelin : thnkx :D..
hehe :)

❤ Syai Era said...

thanks a lot sbb tag Era :D
Era doakan Atin dpt haidah bju kpop tu ><

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Oh yeah ! Kita pun VIP ! >.< Tapi kita minat TOP. GD pun sama jugak ;)
Anyway,kita pun ada join..

http://nurull-syafiyqa.blogspot.com/2013/02/contest-kpop-lovers.html

natasyapink said...

hyee, datang dari segmen yg samee!~

ZakriesyaZakaria said...

kita pon join ^^
http://zakriesyazakaria.blogspot.com/2013/02/segmen-kpop-lover.html

AlisyaLittleGirl said...

anneyeong unnie VIP. from same contest and same bias (seungri) ^^ visit mine - http://alisyalittlegirl.blogspot.com/2013/02/kpop-lover.html

Inspirit's Baby said...

Hai, tuan blog. Dtg dari segmen yg same.

http://infinitetobeast.blogspot.com/2013/02/kpop-lover.html

Atin Tory said...

@Syai Era : ur welcome dear.. u too :)

@Ƞurul Ƨyafiqah : ohh sy seungri n GD . tp satu je dulu kot hihi

Atin Tory said...

@AlisyaLittleGirl : really? hihi same ><

jieunlovers said...

Dari segmen sama . Saja datang berblogwalking . HAHA . Samalah kita. First time dengar lagu Korea , ingatkan lagu cina .