Sunday, March 24, 2013

Entry Tak Keluar kat Dashboard? Apahalnya?

Tumblr_mgnd5ontrj1r2p93oo1_500_large

こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Tak de ribut tak ada taufan kenapa ini puncanya? Aigoo!! Atin dah sesak nafas sejak berita ni tersebar dari entry adik ween . Dia dah bagi tau semuanya tentang perkara ni berlaku . Tapi perkara dia lain , Atin punye lain . Atin tak tau lah korang dah sedar ke belum . Mungkin ramai lagi yang masih tak sedar perkara ni .



Tau kan benda atas ni? haha . Tak kan korang masih tak tau ini followers widget LOL >_< . Tapi ada sedar memang berguna apa benda ni kan? Tapi ada berita buruk buat para blogskin semua . Ada sesetengah blog yang follow guna follower widget dia , ada benda yang memang korang tak sedar para pengguna blogskin . maybe blog yang korang follow guna widget tu tak akan masuk dalam dashboard korang. So dengan tidak sengajanya . entry dari blog follow orang tu akan menjadi seperti :


So , dengan bengangnya Wae? Kenapa boleh jadi macam ni? Atin pantang jumpa ayat atas ni LOL :( . Ada tak korang sedar? Kalau nak sedarkan . cuba korang tanya orang-orang yang telah follow korang tu , cakap 


Tapi ramai tak memperdulikan kata-kata kesat Atin ni huhu :( memang sedih . Cuma seorang sahaja yang perasa situasi ni . Dan ternyata memang berlaku , dan beliau juga baru sedar. Tak faham ek? macam ni cuba korang pergi kat home blog then tengok bawah tu ada list blog untuk entry kan? So sesiapa yang follow Atin tu cube cari list atin "#AtinTory is VIP " dah click nama tu. Apa yang terjadi? Ada terjadi macam photo ke-2 atas ni tak?... ADA? bermakna awak terpaksa refollow atin mengguna kan BUTTON




Tapi ada sesetengah tu entry atin keluar sebab diorang dah lama follow atin sebelum perkara ni berlaku . Jadi Atin nak cakap , baik korang check bagi tau semua rakan2 blogskin yang dah pakai follow wigdet jadi berhati-hati mungkin akan terjadi macam atin huhu . sob sob :(


Jadi kalau benda ni tak nak berlaku , paksa atau tak korang kene unfollow atin , then refollow balik tapi guna button yang atin bagi tu . Itu jelah jalan penyelesaiannya huhu . 





8 comments:

Shaira Elianis said...

Akak , Nama akak ada dkt list blog yg sha follow tapi nama akak tu ada dkt hidden blogs .. Kenapa eh ?

xιʏue said...

kita punya pon ada kak. tapi dia akan hilang bila kita refresh balik.

Atin Tory said...

@Shaira Elianis : ohh entah leh >_< akak x prasan.. tp entry akak muncul x? klo muncul Alhamdulillah la. huhu

@xιʏue : kan? huhu a.ah mmg akan hilang.. mslah nyeentry x akan masuk. so mmg buat hal LOL >< . Kalau dear refollow tp guna button baru kelaur entry..

kurosaki ichigo said...

Atin...cara paling senang adalah follow blog dari URL...kan ade tulis ADD kat bwh reading list tu...haaaa letak link blog...pastu tekan follow....klau tak jumpa atau pon hilang scroll bwh sampai nmpak HIDDEN BLOGS pastu hala kan cursor ke nama blog tu...tpi jgn click..hala kan jer...pastu ade tande arrow ke atas kan??? haaaa tkn button arrow ke atas tu...nnt tak hidden lagi dah...ni lah cara paling senang ;) hehehe harap2 helpful

Atin Tory said...

@kurosaki ichigo : huhu.. idea mmg OK . tp atin x ok sbb yg ADD tu just minimun 300 je.. So nk unfollow terlebih dari 1000 dah. huhu...

Nurul AtiQah said...

selalunya benda ni jd kalu kita tukar URL je. pelik pelik. btw nama atin ada dlm blogslist unnie.

Atin Tory said...

@Nurul AtiQah : yup tula pasal.. mmg terjd pd sapa yg tuakr URL je.. tp tibe2 dah merebak pulak yg blogskin ni -.- sob2

huhu yup atin pun ade list unnie .. nasib baik la sbb kt dh lame follow sebelum benda ni terjadi.. so nasib baik lah ..

tp mlg pulak bile yg follow terbaru -.-

nor ainza said...

tin, same lah sejak tukar url memang tak keluar dekat dashboard kalau kita update jadi apa guna orang follow blog kita kan ? so mcm mana nak selesaikan ye ? atin boleh cbox sy http://cutiefany.blogspot.com/