Thursday, March 28, 2013

Photoshop : Buat backgroud twitter


こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Hari ni atin kene tunjuk ajar bagi sesiapa yang tak tau nak buat background twitter . huhu Ramai kot yang tanya .. aigoo senang je just cut je bahagian yang ada background tu huhu... tapi atin  buat cara atin sendiri. so kalau ada yang dah pandai buat cara korang sendiri k huhu



Then , pergi balik ke layer 0

Cut lagi untuk kotak yang bawah nye pula macam photo pertama tu .
contoh :

 Next , korang buat bckground white ,


 Dah? copy backgorund white dan paste kat img . tengok contoh bawah ni


Then background tu korang bawak turun atas layer 0 tadi . tengok bawah ni



 Next , masa untuk korang color kan background yang cut tu.
Caranya ikut bawah ni



step 2 tu korang tulis la ape2 kat backgroud  yang dah ovelay tu.



Next , untuk masukkan img dalam backgroud yang kosong tadi, korang pergi
file > pilih img .



Ok done.. haha macam byk pulak contoh atin ajar ni >_< ..