Saturday, March 16, 2013

Tutorial : Cara Photo Follow Widget Kita Jadi Tidak Cacat


こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Atin main hentam je tajuk tu haha... Korang untung kalau jumpa tutorial atin yang ni haha.. Atin tak tau pun sebenarnya gambar following boleh jadi suci macam orang lain.. Kan selalunya ramai blogger kalau follow guna follower widget jadi gambar dia tak berapa menarik kan? Ala macam rosak gitu.. . Macam atin ahh .. Tapi bile atin cube macama mana nak jadi gambar kita cantik ek? hha.. So atin dah tau dah macam boleh jadi cantik LOL >< tak caya . cer tengok photo dari follow widget atin.


BTW tu face bias Seyong XD.Nampak tak? cantik kan? tak comot kan? tak cacat kan? . Die lebih macam orang follow guna button kan akan jadi cantik kan? Tapi sebenarnya yang follow widget pun boleh.. So tak payah tukar photo dari tempat yang sediakan huhu.. So atin akan ajar pada follow widget yang kononya gambar follow widget dia cacat. jadi bersih.



1. Mula2 pergi blog mana2 lah. yang nak follow widget tu. Tapi pergi ke follow widget kita sendiri pun boleh.

2. Click button  Join this site > Options > Site settings


3. Next . untuk ubah pulak . pergi ke Basic > click change . Tengok contoh bawah ni


4. Bile dah click . nanti keluar la email an? So yang tukar photo sampai jadi cacat tu sebab kita pakai google . Jadi kita tukar pakai yang Blogger punye photo. So pilih blogger


5. Then nanti jadi macam bawah ni . click terus close


4. So? dah jadi la gambar korang yang follow widget tu jadi tak cacat , bersih dan suci haha..