Wednesday, March 13, 2013

Tutorial : Live Preview Dalam Post

LIVE PREVIEW :

こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Nampak tak preview atas ni.. So hari ni atin kene tunjuk ajar korang yang tak tau lagi tu huhu.. Ini dari adik isyah ada tanya macam mana nak preview kat post . So atin akan tujuk caranya.. sangatlah mudah huhu..


1. Open your new post

2. Click HTML . Then copy code yang korang nak preview tu dalam post ni.



3. Dah copy? now ikut step bawah ni


  • Pastekan code tersebut dalam post
  • Tukar HTML ke Compose semula.
  • Tulis tajuk entry tersebut.



4. The. tulis apa2 je korang nak tulis kat post tu. about preview ke ape ke huhu.
5. Dah siap2 semua korang click Publish.
6. Done. Mudah kan huhu.



6 comments:

Masyie Rosli said...

huhu . thanks banyak >.<

Atin Tory said...

@Masyie Rosli : ok. or welcome :)

NuraisYah said...

akak . Masyie Rosli tu blog kakak Isyah .

Isyah tercomment guna blog Kakak Isyah >.<

Btw, Thanks yaa .

Atin Tory said...

@ NuraisYah : ohh ye ke? haha xe :)

Nurul Aine said...

codes tu kite create sendiri lah ye ? tapi code yg sedia ada bile kite tekan HTML tu what for atin ?

Atin Tory said...

@Nurul Aine : for preview live