Saturday, March 2, 2013

Tutorial : Put Label with hypelink

Tumblr_miu3h1madt1rai1zko1_500_large

こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Hari ni atin terpaksa buat tuto , sebab ada orang tanya macam mana nak hypelink . Ada yang tak tau ape tu? haha . Tak pe atin akan tunjuk pada korang ye..

1 . Dashboard > Post > New Post
2. Buat apa yang korang nak buat .
3. Dah siap korang lihat pada sebelah tu ada label.
4. Korang tulis la title . then click done dan save. tak jumpa tgk contoh bawah ni


5. Next pergi ke link entry tersebut. sroll ke bawah sekali , nanti korang jumpa label.


6. Click link yang dah label tu . Then nanti akan jadi macam bawah ni.


7. Copy code tersebut dan paste kat navigate korang . contoh macam atin buat bawah ni


8. Dah siap terus save dan lihat hasilnya.



Tak paham buat2 paham la huhu XD.
 . 

No comments: