Wednesday, March 27, 2013

Tutorial : Put Twitter Widget #2

Tumblr_mk4vz1mrjo1rrfcc4o1_500_large

こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Hari ni atin nak bagi tutorial untuk para twitter kita huhu.. hari tu atin ada bagi status kan nak bagi freebies.. so atin buattuto dulu background atin sediakan di freebies huhu..


| EXAMPLE |

Nampak? comelkan haha . btw Atin nak bagi code dulu.. atin akan bagi background kat freebies k..Nak cuba boleh lah huhu...

  • Copy > paste kat sideber tau
<div style="background:url(URLBACKGROUD) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width:200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('USERNAME').start();</script></div> 

merah : URL background
kuning : nama twitter
biru : color font


11 comments:

Adib Veron said...

username tu letak twithandle ke?

Atin Tory said...

@Adib Veron : yup. letak nama dari twit awk

♥ layla naziera ♥ said...

kenapa takjadik pun :(

Atin Tory said...

@layla naziera :salam usename tu

♥ layla naziera ♥ said...

wsalam , dah buh nama username dah tapi xkeluaq pun benda tu

Atin Tory said...
This comment has been removed by the author.
Atin Tory said...

@layla naziera : entah la dear.. atin pun x pasti dgn witter dear.. yg lain tu ok je huhu :( maaf.. lg pun twitter atin tu pun bukannye guna pun sign up pun sbb tuto je huhu

❤ Syai Era said...

thanks, menjadi =D

Nurul Aine said...

thanks ^_^

Ha Niel said...

Assalamulaikum !! kak Atin klau gne blogskin mcm mne ?

Atin Tory said...

@Ha Niel : Waalaikumsalam, kat sideber. add la codenye sideber blogskin awk tu lgi..