Wednesday, March 13, 2013

Tutorial : Upload Photo Paling Mudah

Tumblr_mjjgtp3sfu1s7n9e9o1_500_large

こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. hari ni atin nak ajar korang yang still lagi tak tau nak upload and ambil URL image yang paling senang. Sebab ade dongsaeng ni tak tau dari mana dapat URL image.. Kadang2 kan orang uploud ambik dari URL blog kan? huhu.. masalahnye URL tu pnjang.. so nak ringkas , boleh pakai yang link atin ajarkan ni.

1. Pergi ke -->web sini


2. Click computer dan pilih photo korang .


3. Then macam biasalah click Open


4. Kalau rasa nak upload banyak . korang boleh click ' browse your computer
5. Dah ? Now click ' start Upload ' . Tunggu sampai habis loading.


6. Then nak ambil URL . korang copy URL yang dalam petak merah tu.
7. Paste dalam URL image yang korng nak letak tu..
8. Done..




2 comments:

intan nursyafiqah said...

waa~ mmng mudah !! b^^d thnx unnie atin~ hehe...

Atin Tory said...

@intan nursyafiqah : ok your r welcome :)