Wednesday, April 3, 2013

JPJ Ujusshi!! U r bored or what? -.-


こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. huhu BTW Atin lupa nak bagi tau , Atin baru je hari ni *3 April 2013 * buat test JPJ untuk motor punye. Sorry la Atin tau korang dah lama buat JPJ motor ni , Atin je baru terhegeh - hegeh nak buat huhu . And tau la orang sebaya Atin dah buat test JPJ kereta -,- . Atin tak buat lagi lah! Awak tau la saya kan orang tak sekaya awak yang boleh daftar ambik lesen ,  belajar motor and kereta . Pada Atin mahal . Ini motor pun family yang support . Atin mana ada duit . Baru je habis sekolah huhu .


Tadi kat sana , pehh menakutkan je huhu . Atin pun rasa gementar bila nak test JPJ ni . Tapi pagi untuk test kereta , petang punye baru test motor huhu. Atin datang awal tadi . Sambil tunggu nak daftar kehadiran , Atin tengok jab calon yang buat test JPJ yang kereta punye .


Tadi menyeramkan ! Korang tau tadi ada kemalangan antara motor dari luar dengan kereta test JPJ . Calon tu perempuan . Peghh memang gempak tadi . Salah siapa? Ada cikgu tu bagi tau  yang kereta yang calon bawak tu , masa nak belok nak masok lorong , die terselisih dengan motor dari luar . So motor tu terlanggar kereta test JPJ tadi . Kalau ikut kan , kereta yang calon tu bawak la yang salah , sebab die patutnya masa belok , kene ambik lorong kiri kan? yang moto tu pulak bawak ke lorong tengah . So kereta tu belok terambil bahagian tengah punye , then terus la langgar . But magsa yang bawak motor tadi Alhamdulillah ok je just tangan je kot yang parah ,yela sebab die terselisih ngan  kereta huhu .


So calon tu troma pergi bilik khas untuk tenangkan diri . But dia ok je , langsung tak menangis . Bagus la tak menangis , itu namanya kuat lagi huhu . Huhhh bila teringat balik tadi , memang bunyi langgar tadi kuat juagk "KEDEEBOKKKK " kau LOL XD...


Ok now! petang pulak masa untuk atin buat test JPJ motor huhu ... Takut and menyeramkan . Yang bahagian 2 dah LULUS dah huhu. Gile ! tengok Encik JPJ bahagian 2 memang garang -..- . Muka menakutkan huhu . But nasib baik la atin buat LULUS jugak . Takut kene bebel ngan dia Huaaa!!. Ramai jugak tak lulus bahagian 2 . Bukan apa , bahagian yang brek kecemasan tu diorang ramai tak lulus . Entah la maybe ada 2 sebab , brek tak cekam dengan kuat dengan brek terlebeh dari garisan penamat huhu .


Itu cerita bahagian 2 . Ini bahagian 3 pulak ,Encik JPJ ni lagi sempoi LOL >_< . Korang tau kenapa? Tapi pada atin soalan die ni pelek je -.- Mehh Atin buat cerita kat status tadi


Atin n JPJ ~ sebelum nak mulakan test bahagian 3~

Atin masa tu tengah panas tengah tunggu nama untuk panggil . Aish dah la panas , tunggu EN JPJ ni lambat jalan nk ke pondok test  . BTW Atin and sorang calon lelaki kne buat bahagian 3 pulak. Tapi calon laki tu yang kne mulakan , atin lepas die huhu . So masa kat tempat motor tadi EN JPJ tu cakap

EN JPJ : " Eashh , kan panas ni , awak duduk dulu bawah pondok ni . maksut saya awak la #dia maksutkan atin la huhu 

EN JPJ : " Ye awak , yang laki tak pe sebab boleh tahan panas , perempuan tak boleh tahan panas nanti pitam "

Atin : " Ohh ok " #terus p pondok untuk redup huhu .

Then lepas laki tu habis . Atin pulak mulakan huhu . tapi sengal la motor tu . Atin dapat motor yang semput , dah la tu bawak laju pun tetap gerak pelahan LOL -.-. Sampailah selesai , then masa selsai tu kite kene p pondok ambik resurt kan? Die sembang lagi ~



Atin n EN JPJ~ selepas selesai buat test bahagian 3~

EN JPJ : " awak bwk motor knp goyang2? klo mcm ni awak boleh failed tau . "

Atin : #mengadu sambil tersegih " Bukan salah sy tapi moto tu lambat! gear x betul -.-"

#3 minit aku tunggu dia x suruh sign lagi hhu! then bagi borang sah JPJ

EN JPJ : " Ok ! tulis nama , ic & sign "

Atin : "ok sini ekk?" #sambil tunjuk mn yg kne tulis

#masa aku nk tulis nama ic & sign , tibe2 EN JPJ tu bg soalan

EN JPJ : " Awak ada boyfriend ke? "

#aku terus blur , pelek -.- asal tanye soalan pelek2 ni -.-

Atin : " Ah!! mana ada " #aq trus jwp ringkas sambil blur

EN JPJ : " knp xde boyfriend? cari la!! "

Atin : #terus diarek " saya x biasa ngn lelaki2 ni " #trus siap tulis nama ic & sign

#trus berbalik kpd test motor tadi

EN JPJ : " ok awak kne ulang lagi tau"

Atin : #trus terkejut " Ahh!! la yeke T_T "

#aku terus x nk tgk resurt . tibe2 cikgu yg mengajar tu dtg n tengok resurt aku

Atin : " cikgu !! JPJ tu kate saya gagal T_T , kne buat lagi la cikgu "

#then cikgu tu ambik resort tu .. tibe2 dia kata

Cikgu : " mana ada la! awak lulus la ! tengok ni dia tanda lulus ni!! hahah JPJ tipu awak la "

Atin : " Ah?? tapi dia kate saya kne ulang sebab gagal?

EH JPJ : " saya tipu awak!! " #muka sambil senyum mcm mengejek je huhu

Atin : #dalam hati " Aishhh jahat la EN JPJ ni --' "

#aq terus p pjbt anta resurt


Gile kan JPJ ni haha . Tapi sempoi jugak daripada JPJ yang bahagian 2 , muka menyeramkan . huhu


6 comments:

intan nursyafiqah said...

wooo !! daebak la unnie !! tahniah !! :D

Atin Tory said...

@intan nursyafiqah : huhu gomawo dear :D

ezyra daniel said...

biasa lah tu ,b4 nak wat test memang ase cuak gle..time zyra test lesen kereta dlu pon takut2 je...hehe..btw nice entry

Atin Tory said...

@ezyra daniel : huhu :)

kanakanakribena said...

Bestnyaaa Jpj tu.

Atin Tory said...

@kanakanakribena : kan? haha. sesetengah JPJ mmg muka grang..