Sunday, April 28, 2013

Tutorial : Adjust Width Follower Widget

Large

こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. 

Hari tu ada req "nak tanya boleh tak mcm mana nak buat kotak follower mcm awk boleh adjust width dia. tQ" Ok nampaknye sudah ada yang cam LOL hihi . Ok2 Atin bagi contoh bawah ni

Nampak tak? kecil kan? hihi ok2 atin akan ajar korang macam mana nak buat adjust adjust width dia. So jom mula ..


 Pergi kat code followers widget
 Press Ctrl + f serentak dan cari code ni :
<div id="div-1p3fh2bgtv3dg" style="width: 100%; ">
 Merah tu tukar kepada width korang sendiri. dalam 175px
 Done :D
senangkan huhu

* kalau nk taruk background pun boleh .ikut tutorial yang lepas --> SINI

3 comments:

NurulNazurah said...

Thanks for the Tuto.. Jadi :D

syamimi♥ said...

thanks for answering my request! ^_^

Wan Nabihah said...

thanks... menjadi ! hehe >_<