Sunday, April 14, 2013

Tutorial : Header With Box [Like Me]


こんにちは, 안녕하세요 ,
 Assalamualaikum. Hari Atin bosan gile LOL >_< . So hari ni atin cadang nak buat tutorial . Ini pasal header box macam atin selalu pakai sekarang ni kan? haha . Ramai yang tanya macam mana nak buat box untuk header macam atin tu. Tapi diorang dah dapat code dari skin atin yang suju tu. Tapi atin akan bagi secara terbuka di sini LOL :D . Kalau nak pakai boleh .

Contoh bawah ni :

CLICK EXAMPLE



  • Template Design/simple : paste kat Add Gadget > Html/Javascript
  • Blogskin/Classic : paste bawah code </style>




<center>
<div style="margin-top:15px;">
<div style="display:inline-block;width:900px;padding:5px;border-radius:0px 0px 0px 0px;border:2px solid #FBF8E0;background: url(BACKGROUND);">

<div style="display:inline-block;width:900px;padding-top:275px;border-radius:0px 0px 0px 0px;border:0px dotted #FBF8E0;border-bottom:none;background-repeat:no-repeat;background: url(URL HEADER);"></div><br> 

</center>
<center>
<div style="margin-top:-1px;margin-bottom:-3px;background:none;border-left:20px solid #FBF8E0;border-right:20px solid #FBF8E0;width:600px;height:50px;display:inline-block;-webkit-box-shadow: 0 1px 5px rgba(191,191,191,0.88);">
</div>

biru : width
hijau : color border
oren : background
ungu : URL header x trasparet


* pastikan lepas code tu korang kene ada navigate untuk pacak kat kayu tu ok :D

3 comments:

cci said...

boleh cuba nanti..

Nurul AtiQah said...

Minta izin re-tutor. don't worry nt unnie credit /bows/

Atin Tory said...

@Nurul AtiQah : boleh :)