Wednesday, June 5, 2013

Tutorial : Header With Box #2

こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. 

Hari tu masa atin sedang hiatus. Tibe2 adalm hati macam nak ubah header atin yang dulu tu kat SINI. See yang tu ade macam terpacak kat bawah kan? So atin dapat idea nak buat die pacak kat ats pulak hihi . Jadi atin cube ubah. akhirnya menjadi juga hihi.. Please kali ni jangan la pandai nak copycat sagt tnpa credit. Atin penat2 nak cari idea untuk ubah ni huhu.. k blas nak ckp boleh la try ok huhu..

CLICK EXAMPLE

  • Template Design/simple : paste kat Add Gadget > Html/Javascript
  • Blogskin/Classic : paste bawah code </style>


<center>
<div style="margin-top:-9px;background:none;border-left:20px solid #666;border-right:20px solid #666;width:600px;height:50px;display:inline-block;-webkit-box-shadow: 0 1px 5px rgba(191,191,191,0.88);-moz-box-shadow: 0 1px 5px rgba(191,191,191,0.88);box-shadow: 0 1px 5px rgba(191,191,191,0.88);"></center>
<center>
<div style="margin-bottom:10px;">
<div style="display:inline-block;width:900px;padding:5px;border-radius:0px 0px 0px 0px;border:2px solid #666;background: url(BACKGROUND);">
<div style="display:inline-block;width:900px;padding-top:270px;border-radius:0px 0px 0px 0px;border:0px dotted #666;border-bottom:none;background-repeat:no-repeat;background: url(URL HEADER);">
</center>
</div>

biru : width
oren : color border
ungu : background
merah : URL header x trasparet

No comments: