Saturday, June 15, 2013

Tutorial : Make Facebook Fanpage

Baek-Jenny.tumblr.com


こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. 

Lama tak update tutorial . Jadi hari ni atin kene update jugak. Pasal ada orang req mintak ajarkan macam mana nak buat Facebook Fanpage. Lagi-lagi pada rakan blog ni an.. Yela kalau setakat blog je yang selalu kita update tapi xde orang sangat nak baca. So baik buat fanpage sekali gus kan? hihi . So atin akan ajar pada sapa-sapa yang x pandai lagi ye. 


1. Mula2 pergi sign in --> Facebook
2. Lepas tu pergi ke --> Create a Page

3. Pilih yang mana korang nak buat. Lepas tu click . Kalau blog selalunye pakai yang atin bulatkan tu


4. Ada kotak tu korang taruk nama Fanpage korang. Lepas tu tick then click get started tu.


5. Nanti akan kelaur satu page korang kne buat sendiri ye. kalau dah siap click Save Info .
6. Done


*Kalau nak jenguk fanpage korang balik . Pergi kat tepi yang setting tu. Tengok contoh bawah ni


Kalau rajin LIKE la fanpage atin kat SINI .

*Dan kalau nak edit fanpage , pergi click edit page. Pilih mana2 yg nk edit balik tu.



1 comment:

AZCollection said...

Hai..
Salam kenal.. =)

Jangan lupa follow sy balik ye..
Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
Nak tempah KRAF FELT pn blh..
https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)